CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’yla ilgili Milli Eğitim Bakanına; “Bu eğitimcilerle neden hiç görüşmediniz?” diye sordu.

TBMM Eğitim Komisyonu üyesi İrgil, Olağanüstü Hal kararnamesiyle ihraç edildikten sonra başladıkları açlık grevinin 63. gününe giren ve sağlık durumları kritik eşiğe gelen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’yla ilgili Milli Eğitim Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi

gulmen

İrgil Bakan İsmet Yılmaz’a şu soruları yöneltti:

  • Bakanlık yetkililerininiz bu eğitimcilerle neden hiç görüşmemişlerdir?

  • Bu eğitimcilerin ihraçlarına neden olan gerekçeler hakkında gerekli araştırma, soruşturma yapılmış mıdır? OHAL KHK’sıyla ihraç edilen bu eğitimcilerin ihraçlarının hukuki gerekçesi ve yasal dayanağı nedir?

  • Bugüne kadarki ihraçlarda ‘yanlışlık olmuş’ diyerek işlerine geri döndürülen kamu görevlileri bulunurken, bu eğitimcilerin “Haksızlığa uğradık” diyerek haftalardır açlık grevinde olmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bakanlık olarak açlık grevi gibi hayati bir eylemde bulunan bu eğitimciler hakkında da yanılmış olma ihtimaliniz yok mu?

  • Savunmaları alınmadan, hukuki gerekçesi ispatlanmadan ihraç edilen öğretim üyeleri ve öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?


[old_news_related_template title="Hilmi Yarayıcı: Nuriye ve Semih'i tüm dünyaya anlatacağız" desc="CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı, akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın işlerini geri istedikleri için başlattıkları açlık grevinde 61. günün dolduğunu belirterek, “Gözümüzün önünde ölüme doğru yürüyorlar. Onların bu cesaretine karşı korku duvarlarını yıkıp direnişin sesini dalga dalga büyütmek insani bir zorunluluktur artık. Biz milletvekilleri olarak bu direnişin sesini kürsüden tüm dünyaya anlatacağız, hükümeti adım atmaya zorlayacak her yolu deneyeceğiz” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/nuriye_semih.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/hilmi-yarayici-nuriye-ve-semihi-tum-dunyaya-anlatacagiz-1839887/"]