DGS ek yerleştirme işlemleri başladı ve işlemlerin nasıl yapılacağı öğrenciler tarafından ilgiyle araştırılıyor. Dikey Geçiş Sınavı ile lisans bölümlerine yerleşmek isteyenler için ek yerleştirme başvuru işlemleri ne zamana kadar sürecek? ÖSYM, DGS’de boş kontenjanlar için ek yerleştirme tercihleri için duyuru yayımladı. 2017 Dikey Geciş Sınavı (DGS) sonuçları ve merkezi yerleştirmede boş kalan kontenjanlara göre, 2017-2018 akademik yılı için yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak.

ÖSYM TWITTER'DAN DUYURDU



EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme için tercih ücreti 15,00 TL’dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 25-31 Ekim 2017 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 31 Ekim 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir.

[old_news_related_template title="YÖK açıkladı! Yeni sınav sisteminde TYT, YGS'ye benzemeyecek!" desc="YÖK tarafından açıklamalarla yeni sınav sisteminin detayları netleşmeye devam ediyor, TYT’de Türkçe ve Temel Matematik Testlerinde çıkacak sorular, YGS’de çıkan Türkçe ve Matematik sorularının benzeri olmayacak. TYT’ye yönelik örnek sorular da yakında ÖSYM tarafından yayınlanacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/sinav3_shutter-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/yok-acikladi-yeni-sinav-sisteminde-tyt-ygsye-benzemeyecek-2065730/"]