ÖSYM sonuç sayfası olan sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklanacak olan DGS tercih sonuçları bekleyişi başladı. Başvuruların tamamlanmasının ardından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih başvurusu yapan binlerce aday DGS tercih başvuru sonuçlarının bir an evvel yayımlanmasını bekliyor. https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvurular tamamlandı.  DGS yerleştirme sonuçlarında puanların eşit olması durumunda yaşı küçük olana öncelik tanınacak. Öğretim hayatlarını 2 yıl süren ön lisans programlarından sonra lisans programlarına geçiş yaparak tamamlamak isteyen adaylar bölümlerine göre lisans programlarını seçiyorlar. Peki 2017 yılı DGS tercihleri ne zaman açıklanacak? ÖSYM herhangi bir açıklama yaptı mı?



DGS TERCİH SONUÇLARI GEÇEN SENE HANGİ TARİHTE AÇIKLANDI?

DGS tercih sonuçları geçtiğimiz sene 16 Ekim’de açıklanmıştı, tercih başvuruları ise 30 Eylül tarihinde sonlanmıştı. Bu sene 26 Eylül tarihinde sonlanan tercih başvuruları sonrasında sonuçların 10 Ekim civarlarında açıklanması bekleniyor. Tercih yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM'nin resmi açıklamalarına kulak kesilen adaylar DGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediyor. Dikey Geçiş Sınavı tercih sonuçları hakkında net bir tarih verilmediği için heyecanlı bekleyiş devam ederken, tercih sonuçları konusunda fikir yürütmek isteyen adaylar sonuçların geçtiğimiz sene hangi tarihte açıklandığını merak ediyor. Peki DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih olarak hangi gün ön plana çıkıyor? İşte yanıtı...


Başvuruların tamamlanmasının ardından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih başvurusu yapan binlerce aday DGS tercih başvuru sonuçlarının bir an evvel yayımlanmasını bekliyor. DGS tercih sonuçları ile ilgili henüz ÖSYM’den resmi bir açıklama gelmedi. Fakat DGS tercih sonuçlarının önümüzdeki ay başında açıklanması bekleniyor. Sonuçları açıklandığı anda Sözcü’den öğrenebilirsiniz.

TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?


Tercihlerini yapan adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden açıklanacak. Adaylar, sonuçlarını T.C Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.



dgs sonuclari




YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI İÇİN EK YERLEŞTİRME OLACAK MI?

Tercih işlemlerini yapmayan ya da yerleştirildiği halde yerleştiği üniversiteye kayıt yaptırmayan adaylar için gerek görüldüğü halde boş kontenjanlar ÖSYM tarafından belirlenecek ve ek yerleştirme yapılacak.

Ek yerleştirmenin yapılması kararlaştırıldığı takdirde, ÖSYM tarafından boş kontenjanlar açıklanacak ve ÖSYM internet sitesinde ek yerleştirme tarihleri duyurulacak.

[old_news_related_template title="KYK burs başvuruları başladı mı? Burs başvuruları için mühim tarih..." desc="KYK burs başvuruları birçok öğrencinin geçim derdine bir nebze fayda olacak katkıyı sağlaması noktasında ilgiyle araştırılıyor. 'KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? 2017 yılında KYK dışında karşılıksız burs veren kurumlar hangileri?' soruları ise merakla araştırılıyor. Peki KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/kyk-burs-basvurulari-ne-zaman-kyk-basvuru.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/kyk-burs-basvurulari-basladi-mi-burs-basvurulari-icin-muhim-tarih-2032268/"]