Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de birçok öğrenci DGS tercih sonuçlarını büyük bir heyecan içinde araştırıyor. DGS tercihleri konusunda yerleşip yerleşmediklerini merak eden öğrenciler, DGS tercih sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi olan sonuc.osym.gov.tr adresinden takip ediyor. Dikey Geçiş Sınavı tercih sonuçları için ÖSYM'nin kesin bir tarih açıklaması bulunmuyor. ÖSYM'den net açıklama gelmediği için belirsizlik sürüyor ancak geçtiğimiz sene DGS'nin açıklandığı tarih bu konuda fikir veriyor.

DGS TERCİH SONUÇLARI O TARİHTE AÇIKLANABİLİR

DGS tercih sonuçları geçtiğimiz sene 16 Ekim’de açıklanmıştı, tercih başvuruları ise 30 Eylül tarihinde sonlanmıştı. Bu sene 26 Eylül tarihinde sonlanan tercih başvuruları sonrasında sonuçların 10 Ekim civarlarında açıklanması bekleniyor. DGS sonuçları sonrasında ek yerleştirme heyecanı yaşanacak Tercih işlemlerini yapmayan ya da yerleştirildiği halde yerleştiği üniversiteye kayıt yaptırmayan adaylar için gerek görüldüğü halde boş kontenjanlar ÖSYM tarafından belirlenecek ve ek yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirmenin yapılması kararlaştırıldığı takdirde, ÖSYM tarafından boş kontenjanlar açıklanacak ve ÖSYM internet sitesinde ek yerleştirme tarihleri duyurulacak.

DGS TERCİH SONUÇLARI TWITTER'DA MİZAHA DÖNÜŞTÜ

 







DGS KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Dikey Geçiş kapsamında mezuniyet alanlarına göre, Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına doğrudan veya 5. yarıyılına fark dersler alarak kayıt yaptırabilecek adayların kayıtları “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilecektir.