KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla bir karmaşık durum daha ortaya çıktı. Yeni kimliklerde bulunmayan bazı bilgilerin KYK burs ve kredi başvuru sonuçları için istenmesi şaşırttı ve öğrencilerin kafasını karıştırdı. KYK burs ve kredi onaylarını aşağıdaki link üzerinden yapabilirsiniz. Cilt no ve aile sıra no bilgilerini ise e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz...

KYK e-DEVLET ONAY İŞLEMLERİ LİNKİ

2018 KYK BURS ÜCRETLERİ BU YIL NE KADAR?

Burs/krediler lisans öğrencileri için aylık 425, yüksek lisans öğrencileri için 850, doktora öğrencileri için ise 1.275 lira olarak ödeniyor.

kyk burs sonuçları kyk burs sonuç sorgulama

TAAHHÜTNNAME NEDİR?

KYK’nın ödeme yapabilmesi için burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 21 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

Burs/kredinin hangi durumlarda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan bilgilerin yer aldığı burs/kredi taahhütnamesinin dikkatli bir şekilde okunması gerekiyor.

BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARDAN ÇEKİLEBİLECEK?

Kredi ve burs ücretini çekmek isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumunun anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası aracılığıyla ücretleri temin edebilecekler. İsimlerine özel olarak tahsis edilecek BANKKART'larını, gönderilecek bankadan sözleşme imzalayarak alacak olan öğrenciler, burs ya da öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden temin edebilecekler. Öğrencilere burs ve kredinin yatırılacağı aydan başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.