Sürücü adayları için ehliyet sınavı sonuçlarını öğrenme günü 19 Ekim olarak belirlenmişti fakat henüz bir açıklam yapılmadı. Peki 7 Ekim MTSKS sonuçları saat kaçta açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ortak sınavlar kapsamındaki MTSKS sonuçları http://www.meb.gov.tr adresinden duyurulacak.

20 EKİM EHLİYET SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

Binlerce sürücü adayı ehliyet sınavı sonuçlarını heyecan içinde bekliyor.  7 Ekim 2017 ehliyet sınavına giren yüzbinlerce aday MEB’den sonuçları bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı MTSKS sınav sonuçları sorgulama sayfası yazımızda. İşte ehliyet sınavı sonuçları hakkında MEB henüz bir saat açıklaması yapmış değil.

ehliyet-surucu-iha-487

EHLİYET SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

SINAVLAR NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?


Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur.
Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır

GELECEK EHLİYET SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?


Sınav sonuçları açıklandığında 70 puan ve üzeri puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaktır. Direksiyon sınavları önceki sınav tarihlerine bakıldığında, sonuçların açıklanmasından 15 ya da 22 gün sonra gerçekleştirildiği görülmektedir. Direksiyon sınavı esnasında sizin ile birlikte araca binecek olan yetkililer, aracı çalıştırmanızdan hız kurallarına uyup uymamanıza, eğimli yolda aracı hareket ettirebilmenizden geçiş kurallarına uyup uymamanıza göre pek çok değerlendirme kriterlerine göre size puan verecektir. Direksiyon sınavından başarılı olmak için gerekli olan minimum 70 puanı alamayan adaylar için direksiyon sınavına toplamda 4 defa girme hakkı bulunmaktadır.

 

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı sorusu yine gündemde en çok aranan anahtar kelimeler arasında yeri alıyor. Yeni yılın üçüncüsü gerçekleşen ehliyet sınav sonuçları ile ilgili MEB'ten henüz bir açıklama yapılmadı. Sınav soruları ve cevapları geçtiğimiz hafta açıklanırken sürücü adayları soruları inceleyerek sonuçlarını tahmin etme şansına sahip oldular. Şimdide sınav sonuçları için heyecanla bekliyorlar. Bu hafta içerisinde açıklanması beklenen 7 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen ehliyet sınav sonuçlarını haberimizin detayından takip edebilirsiniz. Ayrıntıları ve yeni gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz…

BU HATALARA DÜŞTÜYSENİZ SINAVINIZ İPTAL OLABİLİR?


Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB’in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:
*Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,
*e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması,
*Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, . Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi *Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması,
*e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,
*Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.