KYK burs başvuruları için geri sayım sürerken başvuruların başlayacağı tarih de yaklaşıyor. KYK tarafından resmi bir açıklama yapılmadı ancak Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs başvurusu işlemlerini başlatması için çok kısa bir süre kaldığı tahmin ediliyor. Yarın ya da hafta ortasına doğru KYK burs başvuruları başlayabilir...

ÖĞRENİM KREDİSİ VE KYK BURSU NE KADAR?

Karşılıksız olarak verilen KYK bursları aynı zamanda Başbakanlık Bursu adıyla da anılmaktadır. Öğrenim Kredisi ise öğrencilere eğitim süresince verilen, eğitim süresi bittikten sonra belirli düzende geri alınan borç paradır. Bu sene zam oranı geçtiğimiz yıla göre bir hayli az oldu. 2016'da KYK Burs ve Kredileri 70 TL kadar bir zam almıştı ve 400 TL'ye çıkmıştı. 2017'de ise KYK Burs ve Kredi tutarı 425 TL'den 450 TL'ye yükseldi. 2017 Ocak itibari ile KYK Burs ve Kredileri, 25 TL bir artış ile 450 Türk Lirası olarak belirlendi.Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması “Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 TL olarak ödenecek” şeklindeydi.

kyk_logo

BURS BAŞVURUSU YAPABİLECEKLER ARASINDA MISINIZ?

Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi , gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.) İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.) Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir. Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.
KYK burs ve öğrenim kredisi başvurusu yapmak isteyen adaylar KYK burs başvuruları ve öğrenim kredisi hakkında araştırmalarını sürdürürken beklenen gelişme gerçekleşti. DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK burs başvurularının başlama ihtimali arttı. Şimdi DGS tercih sonuçları sonrasında kayıtlar başladı, kayıtların tamamlanmasıyla KYK burs başvurularının başlaması bekleniyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs başvurularının başlangıç tarihi konusunda resmi bir açıklaması bulunmuyor ancak önceki senelerde uygulanan tarihler başvuru yapacaklara fikir veriyor.

KREDİ VE BURS İÇİN BAŞVURUDA BU BELGELER ÖNEMLİ!

• Şehit çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşleri)veya gazi çocuğu (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge)
• Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)
• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)
• Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)
• 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki öğrenciler (Valilikten alınacak belge)
• Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular Kurumumuz tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.)
• Anne ve babası vefat edenler,(Kurumumuz tarafından Mernis’den alınmaktadır.)

[old_news_related_template title="Yeni sınav sistemi YKS hakkında merak edilen belirsizlikler... Sınavlar ne zaman?" desc="LYS ve YGS'nin yerine gelen ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı olarak yeni açıklanan üniversiteye giriş sınavında belirsizlikler sürüyor. İki oturum halinde yapılacak sınav ücreti, puan türleri, açık uçlu soruların yanında en önemli belirsizlik ise, öğleden sonra yapılacak ikinci oturumla ilgili. Uzmanlar, “Cumartesi günü ilk oturumda 150 puanı alan sınavı kazanmış olacak, 180 puanı alan da ikinci oturumlara katılma hakkı elde edecek. Ancak arasında sadece saatler olan bu sınavlarda aday 150 veya 180 puan aldığını nereden, nasıl bilecek” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/ogrenci_ders_shutter.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/yeni-sinav-sistemi-yks-hakkinda-merak-edilen-belirsizlikler-sinavlar-ne-zaman-2047651/"]