KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu sıklıkla soruluyor. KYK'dan sonuç haberi bekleyen öğrencilerin umutlu bekleyişi sürerken KYK burs başvuru sonuçlarının tam olarak hangi tarihte açıklanacağına dair bir duyuru yapılmaması heyecanlı bekleyişin seviyesini daha da artırıyor. Binlerce öğrenci burs ve geri ödemeli burs başvurusu sonuçlarını öğrenmek için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi sayfasını takip ediyor. Peki KYK burs başvuru sonuçları Kasım ayının kaçında açıklanacak?

BURSUNUZUN KESİLMESİNİ İSTEMİYORSANIZ BU DETAYLARA DİKKAT

KYK’nın açıkladığı kurallara göre; Başarısız olma durumunda, öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma durumunda, vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma durumunda, öğretim kurumunun kapatılması durumunda, kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alma durumunda, kesin hükümle mahkûm olma durumunda burs alan öğrenci hakkını kaybetmektedir.

kyk-burs-basvuru-sonucu

KYK BURSLARI İÇİN TAAHHÜTNAME ONAYI DETAYI

Sonuçlar açıklandıktan sonra, burs veya kredi kazanan üniversite öğrencileri, E-Devlet üzerinden taahhütname onayını onaylaması gerekiyor. Burs kazanıldığı taktirde, üniversite öğrencisi taahhütnameyi onaylamazsa burstan yararlanamıyor.

2018 KYK BURS MAAŞLARI NE KADAR?

2017 - 2018 KYK burs zam oranlarının belli olmasıyla birlikte yeni yılda ne kadar maaş alınacağını ilişkin öğrenciler internet üzerinden sorgulamaya başladı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, 2018 yılı itibariyle KYK bursunun 425 TL'den 470 lira olduğu bildirildi. Bununla birlikte Erdoğan, "Ayrıca geçen yıl 285 yurtlardaki beslenme yardımı ise 330 liraya çıkartıldı" açıkladı. Not: Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredilerinden Önlisans ve Lisans öğrenciler yararlanabiliyor. Yüksek Lisans için ise KYK kapsamında ayrı burs bulunuyor.