ÖSYM KPSS ÖABT sonuçalrını 4 Ağustos'ta açıklayacağını duyurmuştu. Öğretmen adaylarının bekleyişi sona erdi. Puanlarını ve sıralamalarını öğrenen öğretmenler şimdi de atama zamanını bekliyor. KPSS ÖABT sonuçlarınızı aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz. Kamu Personeli Seçme Sınavı Öğremenlik Alan Bilgisi Sınavı sonuçlarını öğrenmek için T.C. Kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz yeterli. İşte merakla beklenen KPSS sonuçları...

ÖSYM'nin duyurular sayfasında 2017 KPSS ÖABT sınav sonuçlarıyla ilgili açıklama yapıldı. ÖSYM KPSS ÖABT sonuçları 4 Ağustos 2017 tarihinde saat 23.59’a kadar açıklayacağını söylemişti. Sonuçlar için net bir saat belirtilmiş değildi.

ÖABT SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

KPSS ÖABT sonuıçları ÖSYM sitesinde açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

KPSS ÖABT ŞONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

ARTIK KPSS PUANI YETMEYECEK

KPSS sisteminde yeni dönem başlıyor. Memur alımlarında KPSS sınavı kadar sınava girenlerin geçmişi ve uygulanacak mülakat sınavı da önem taşıyor. FETÖ operasyonlarından sonra bakanlıklar başta olmak üzere birçok devlet kurumunda memur alımlarına hız verildi. KPSS ile yerleştirilen memur adayları mülakatta da ter dökecek. Hükümet kaynakları bunun FETÖ'nün devlet kadrolarına sızmasını önlemek için yapıldığını söylüyor.  Ayrıca güvenlik soruşturmasından geçen adaylar arşiv araştırmasından da temiz çıkmalı.

ÖSYM ÖABT SONUÇ DUYURUSU

16 Temmuz 2017 tarihinde Merkezimizce uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (2017- ÖABT) cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup Türkçe Öğretmenliği Testi Temel Soru Kitapçığındaki 8. ve 44. sorunun iptal edilmesine karar verilmiştir. Sınav sonuçları,  4 Ağustos 2017 tarihinde saat 21:15’den  itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.