TED Üniversitesi’nde2016-2017 akademik yılından itibaren TEDÜ Araştırma Destekleri kapsamına Lisans Öğrencileri Bilimsel Araştırma Desteği (LAD) de dahil edildi.

LAD kapsamında üniversitede okuyan lisans öğrencileri proje takımları kuruyor. Bu takımlara TEDÜ öğretim kadrosundan bir akademisyen proje danışmanı olarak destek veriyor. Herhangi bir konu veya bilimsel alan sınırlandırması olmadan yapılan başvurulara 5 bin liraya kadar maddi destek sağlanabiliyor.

Bu yıl ilk defa duyurulan LAD çağrısına yapılan başvurular arasından 6 proje takımı desteklenmeye hak kazandı. Projelerde rüzgâr türbinlerinden sanal gerçekliğe, akademik becerilerin geliştirilmesinden ebeveynlerin ve çocukların ekran önünde geçirdikleri zaman alışkanlıklarına kadar pek çok farklı konu ele alınıyor.

Kazanan LAD projeleri arasında yer alan “Relationship Between Community Service Involvement and Basic Empathy Levels” isimli projeyi sürdüren Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü’nden 3 TED Üniversitesi öğrencisi proje çalışmalarını sunmak üzere 2-4 Mart 2017 tarihinde Atina’da düzenlenen “Young People as Active Citizens in Europe -CatchEyoU-“ konferansına katıldılar. Ar. Gör. Hazal Yılmaztürk’ün proje danışmanlığında Burcu Ünal, Tuğçe Temizöz ve Aybüke İnan’dan oluşan proje takımı Atina’daki etkinliğe ilişkin deneyimlerini TEDÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Tarımcılar ile paylaştılar.