TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının başka okullara nakil olmak isteyen öğrenciler TEOG boş kontenjanlara göre MEB e-okul sitemine giriş yaparak 14-18 Ağustos tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmişlerdi. TEOG 1.nakil sonuçların 21 Ağustos yani bugün açıklandı. Heyecan içinde bekleyen öğrenci ve veliler TEOG 1. nakil sonuçlarını haberimizde linlke tıklayarak öğrenebilirler. MEB e-okul giriş linkini ve TEOG boş kontenjanları sizlerle paylaşıyoruz. Öğrencilerin hayatlarında önemli bir adım olan lise eğitimini istedikleri okullarda almak isteyenler başvurularını tamamlamıştı. İlk nakil döneminde istedikleri liseye yerleşemeyenler TEOG 2. nakil başvurusu yapabilirler. İşte TEOG 1. nakil sonuçları ve boş kontenjanlar...

E-Okul üzerinden yapılacak nakil işlemlerindeki en önemli husus boş kontenjan olması. Okulların e-okul üzerinden yayınlanan listesinde boş kontenjan mevcut görünüyor ise tercih işlemlerine başlayabilirsiniz. Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz.

TEOG NAKİL SONUÇLARI E-OKUL GİRİŞ SİSTEMİ

NAKİL BAŞVURUSU İÇİN e-OKUL BAĞLANTISI

BOŞ KONTENJANLAR İÇİN e-OKUL BAĞLANTISI
TEOG 2. NAKİL BAŞVURU TARİHLERİ VE MEB TEOG TAKVİMİ

TEOG nakil işlemleri için önemli tarihler şu şekilde, 8 Eylül tarihine kadar TEOG heyecanı devam edecek…

21 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının Açıklanması

21-25 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

28 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının Açıklanması

28 Ağustos-06 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

8 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanlarının Açıklanması

ÜST SINIFLAR NAKİL İŞLEMLERİNİ NASIL YAPACAK?

Nakil işlemleri bu dönemde sadece TEOG 2017 kapsamında değil 10, 11 ve 12. sınıflar için de başladı. Bu sınıflar için boş kontenjan bilgilerine aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Söz konusu sayfadan genel müdürlük menüsündan istediğini okul türüne göre seçim yaptıkran sonra il, ilçe ve okul seçenekleri çıkacak. Burada da önce il ardından ilçe seçtikten sonra okul bölümünde seçtiğiniz konuma göre okullar menüden seçilebilir olacak. Bu işlem ile istediğiniz okulların 10, 11 ve 12. sınıf boş kontenjanlarını görebilirsiniz.

İLÇEDEKİ TÜM OKULLARIN LİSTESİ NASIL GÖRÜNÜR

E-Okul nakil ve kontenjan işlemi listesinde ilçedeki tüm kontenjan müsaitliği olan okulları görmek için, konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.

Nakil tercihleri için sonuç günü geldi. Nakil olmak istedikleri okula başarıyla nakledilip nakledilmediklerini öğrenecek olan öğrenciler MEB’ten nakil sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu ve beklenen sonuçlar MEB tarafından açıklandı. TEOG ikinci nakil işlemleri ise bu sonuçların açıklanmasının ardından yeni kontenjanlara göre başlayacak.

[old_news_related_template title="TEOG sonuçları özel okul öğrencilerini tedirgin etti" desc="Dün TEOG yerleştirme sonuçları açıklanırken, özel okula kayıt yaptıran öğrenciler bir sürpriz yaşadı. TEOG için tercih yapmayan özel okul öğrencileri MEB tarafından “Herhangi bir okula yerleştirilmedikleri ve verilen süre zarfında kayıtları yapılmazsa açık liseye yerleşecekleri” mesajı” aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/sinav-iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/teog-yerlestirme-sonuclari-ozel-okul-ogrencileri-tedirgin-etti-1965273/"]