Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, bir açıklama yaparak, bakanlıkla görüşme yaptıklarını ve bakanlığın sisteminde özel okula kayıt yapan öğrencilerin bu okullara kayıtlı olarak gözüktüğünü belirttiğini söyledi.

*

Özel okula kesin kayıt yaptıran öğrencilerin TEOG yerleştirme sonuçları öğrencileri tedirgin etti. Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, yaptığı açıklamada, 7 Ağustos'ta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TEOG yerleştirmeleri sonuçları açıklandığını belirterek, “Türk ve yabancı özel okulların hazırlık veya 9.sınıflarına kayıt yaptıran öğrencilerin; 30 Haziran – 13 Temmuz 2017 tarihlerinde kesin kayıtları yapıldığı halde, yayınlanan sonuç belgelerinin 'Açıklama' kısmında; 'Herhangi bir okula yerleştirilmedikleri ve verilen süre zarfında kayıtları yapılmazsa açık liseye yerleşecekleri' şeklinde bir ifadenin bulunması tedirginliğe sebebiyet vermiştir” dedi.

Dal, özel okulların 30 Haziran - 13 Temmuz 2017 tarihleri arasında kayıtlarını 'ön kayıt' olarak aldığını, bu kayıtların Milli Eğitim Bakanlığı’nın sistemi doğrultusunda 14 Ağustos 2017 tarihi itibariyle kesin kayda dönüştürüleceğini belirterek, şöyle devam etti: “Türkiye Özel Okullar Derneği’nin, konuyla ilgili Bakanlıkla yaptığı görüşmede, Bakanlığın sisteminde özel okullara kayıt yapan öğrencilerin, bu okullarda kayıtlı olarak gözüktüğü belirtilmiştir. Dolayısıyla özel okullara kayıt yaptıran öğrenci ve velilerin tedirgin olacağı bir durum söz konusu değildir.”