LYS tercih sonuçları açıklandı. Sıra üniversite kayıt işlemlerine geldi. Yüzbinlerce öğrenci hayalindeki eğitimi almak için ilk adımı atıyor. Üniversite kayıt tarihleri belli oldu. Öğrenciler yeni okullarını merak ediyor. İlk adım olan kayıt işlemleri yapmak için gün sayıyorlar. Peki üniveriste kayıtları ne zaman, e-kayıt nasıl yapılır, gerekli belgeler hangileri?

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak. Üniversite kayıtları 14-18 Ağustos tarihleri arasında alınacaktır.  Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

[old_news_related_template title="LYS tercih sonuçları açıklandı (ÖSYM sonuç sorgulama sayfası) 2017 Üniversite tercihleri" desc="LYS sonuçları resmen açıklandı. ÖSYM, milyonlarca öğrencinin üniversite tercihlerini yapmak için merakla beklediği LYS sonuçlarını duyurdu. Öğrenciler ÖSYM sonuç sorgulama sayfasından LYS sonuçlarına ulaşabiliyor. Eğitim Uzmanı Aladdin Dinçer son yaptığı açıklamada lisans ve ön lisans kontenjanının 910 bin 680 olduğunu söylemişti. Haberimizin içeriğini okuyarak ÖSYM sonuç sayfasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca kayıt ile ilgili bilmeniz gerekenler de haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/sur-sondakika-15.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/lys-tercih-sonuclari-aciklandi-osym-sonuc-sorgulama-sayfasi-2017-universite-tercihleri-1964641/"]

E-KAYIT NASIL YAPILIR? BİLİNMESİ GEREKENLER

LYS yerleştirme sonuçlarının netleşmesi sonrasında ise 11-16 Ağustos tarihlerinde adaylar kazandıkları üniversite ve bölüme elektronik kayıt yapacaklar.

Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.

Öğrenciler E-Devlet platformundaki “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler.

ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi

Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz)
Aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge,

Nüfus cüzdanının onaylı örneği,

İkametgâhı ile ilgili beyanı,

Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge

12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.),

Kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belgeler.