YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteye giriş sistemine ilişkin açıklamalarda bulunacak. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, yarın YÖK Başkanı Saraç’ın, 26 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış töreninde konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamalara dair düzenlemeleri kamuoyu ile ilk kez paylaşacağı basın toplantısı düzenlenecek.

Saraç, Eylül ayı sonunda üniversiteye giriş sisteminin değişeceğini, LYS-YGS ayrımının kaldırıldığını, beş günde yapılan sınavların hafta sonu tek günde yapılacağını açıklamıştı. Saraç ayrıca, 18 puan türünün azaltılacağını, dil puanı dışında temel olarak sayısal, sözel ve eşit ağaırlık puan türleri olacağını söylemişti.

[old_news_related_template title="Üniversite giriş sınavında yeni sistem nasıl olacak? Yeni üniversite sınavı nasıl yapılacak?" desc="Son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan üniversite sınav sistemi değişikliği hakkında tüm merak edilenleri derledik. YGS ve LYS kalkacak mı ve yeni üniversite sınavı nasıl yapılacak soruları öğrenci ve velilerin gündeminden düşmüyor. Üniversite adayları tüm bu soruları merak ederken bir taraftan YGS ve LYS sınavına veye üniversite giriş sınavına hazırlanmaya devam ediyorlar. Peki Üniversite giriş sınavında yeni sistem nasıl olacak?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/lys-ve-ygs-kalkacak-mi-yeni-universite-sitemi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/universite-giris-sinavinda-yeni-sistem-nasil-olacak-ygs-ve-lys-kalkacak-mi-yeni-universite-sinavi-nasil-yapilacak-2032762/"]