İntibak mağdurlarının dert yandığı emekli maaşı farklılığı konusunda CHP'den adım geldi. Aynı prim ve güne sahip emeklilerin maaşının eşitlenmesini sağlayacak kanun teklifi, özellikle 2000 sonrası emekli olanları çok yakından ilgilendiriyor.

2000 SONRASI EMEKLİLERE ZAM İSTENDİ

Aynı prim ve güne sahip olmalarına rağmen farklı maaş alan emeklileri çok yakından ilgilendiren gelişmeler var. CHP 2000'den sonra emekli olanların maaş farkının giderilmesi için kanun teklifi verdi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Yaşamları giderek zorlaşan intibak mağdurları ve yaşa takılanların hakları acilen verilmelidir" dedi. Gürer, aynı hizmete sahip, aynı primi ödeyen ve aynı prim gününe sahip emekliler arasında uçurum olduğunu dile getirdi. (Korkusuz/İsmail Yılmaz)

[old_news_related_template title="2018 emekli maaşları ne kadar olacak?" desc="Yıl sonu yaklaşırken en çok merak edilen konulardan biri yeni yılda emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı... Birçok emekli maaşı yetersiz olduğu için ek iş yapma ihtiyacı duyuyor. Peki 2018 emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? İşte emeklilerin ilgilendiren detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/emeklimaaslarinekadar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/2018-emekli-maaslari-ne-kadar-olacak-2134007/"]