Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde 473 öğrencinin yemekler dolayısıyla zehirlenmesinin ardından yemek işini yapan ACB Gıda Temizlik ve Bakım Medikal Otomasyonsan ve Ticaret Ltd. isimli şirket hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma devam ederken, üniversite 2018 yılı için yine yemek alım ihalesine çıktı.

İhaleyi, Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde merkezi bulunan Altıntat Yemek Temizlik İnşaat isimli şirket kazandı. Bu şirket aynı zamanda Rize’de zehirlenmelere neden olduğu için hakkında soruşturma başlatılan ACB Gıda Temizlik ve Bakım şirketi ile ortak ihalelere giriyordu. Her iki şirketin Uludağ Üniversitesi’nde de yemek işlerine ortak girişim grubu ile girdiği ortaya çıktı.

BEDELİ 3 MİLYON 464 BİN TL


Üniversitenin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları için toplam 370 bin öğün yemeğin malzeme dahil hazırlanması, dağıtımı ve sonrası hizmetlerinin yapılması işi için geçtiğimiz yıl ekim ayında ihaleye çıkıldı. İhaleyi merkezi Diyarbakır’da bulunan ACB Gıda Temizlik ve Bakım Medikal Otomasyon Sanayi 2 milyon 881 bin 500 TL bedelle kazandı.

13 Aralık 2017’de 473 öğrencinin zehirlenmesinin ardından şirket hakkında soruşturma başlatılmıştı. Okul 2018 için tekrar ihaleye çıktı. 20 Aralık 2017’de üniversite Altıntat Yemek Temizlik İnşaat ile 3 milyon 464 bin TL’ye aldı. 13 Aralık’ta Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde 473 öğrenci yemekten zehirlenmişti.