Türkiye'de emeklilik yaşı üzerinde tartışmalar sürerken ABD'li Morgan Freeman 80 yaşında hayatının en aktif dönemlerinden birini yaşıyor.

National Geographic'in ABD tarihini işlediği 6 bölümlük 'Story of Us' belgeseli için kamera karşısına geçen Freeman Business Insider'ın sorularını yanıtladı. Freeman insanların artık eskisinden daha erken kendini emekli hissettiğini çünkü vücutların ham olduğunu belirtti.

Morgan Freeman kendisini kariyerinin zirvesine çıkaran Esaretin Bedeli filminde. Morgan Freeman kendisini kariyerinin zirvesine çıkaran Esaretin Bedeli filminde.


Freeman, “Spor hayatın doğal akışında bir parça olmalı. Nasıl yediğiniz çok önemli. Ben abartmamaya çalışıyorum. Yemek bir ihtiyaçtan çok alışkanlığa dönüşmüş durumda. İhtiyaçlarınızı sınırlı tutarsanız sizin için çok daha iyi olur” ifadesini kullandı.

Amerikan tarihinde hiç olmadığı kadar obez insan olduğunu çünkü iş hayatının insanları buna yönelttiğini anlatan Freeman, “Tarihte herkesin bir işi vardı. Fiziksel olarak bir iş yapabiliyorlardı. Sabah kalkıyordunuz, elinize baltayı alıp dışarı çıkıyordunuz. Öğlen eve gelip dinleniyor sonra tekrar dışarı çıkıyordunuz. Şimdi sabah kalkıp dişinizi fırçalıyorsunuz saçınızı yapıyor ve takım elbisenizi giyiyorsunuz ve bir masaya oturuyorsunuz. Hiçbir aktivitede bulunmamış oluyorsunuz”

Freeman Christopher Nolan'ın Batman serilerinde Lucius Fox karakterini canlandırdı. Freeman Christopher Nolan'ın Batman serilerinde Lucius Fox karakterini canlandırdı.


Morgan Freeman 2017'de Just Getting Started isimli filmi bitirdi. 2018'de The Nutcracker and the Four Realms isimli filmin çalışmalarına başladı. 2005 yılında Million Dollar Baby filmindeki performansı ile en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü alan Freeman aktörlük kariyerine 1964 yılında profesyonel olarak başladı.

2011 yılında İstanbul'a gelen Morgan Freeman İstanbul'u böyle gezmişti.