Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu işlem ile ilgili olarak Kasım 2017 sonunda niyet mektubu imzalandığı hatırlatıldı.

Altınyağ Kombinaları Kasım'da KAP'a yaptığı açıklamada, şirkete ve iştiraki Gürtaş Tarım'a ait gayrimenkul ve makina parkının tamamının 34 milyon dolara satışı için Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group S.A. ile niyet mektubu imzaladığını duyurmuştu.

Altınyağ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik, "Yaptığımız işlem Sodrugestvo'ya varlık satışıdır, Altınyağ markası yaşamaya devam edecektir. Altınyağ markası ile hamyağ ticaretinin yanı sıra, özellikle satışını yaptığımız fabrikamızın rafine tesislerinde fason yağ üretimi yaptırmayı, dökme ve Altınyağ markalı yemeklik yağlarımızı iç ve dış piyasaya satmayı planlıyoruz" dedi.

Basın bülteninde yer alan bilgiye göre, Altınyağ Sodrugestvo Group S.A'nın Türkiye iştiraki ile 2015'te 4 milyon dolarlık, 2017 yılı Haziran ayında da iki yıl süreli 16 milyon dolar tutarında (1 milyon dolar artı opsiyonlu) Yağlı Tohum Fason İşleme Sözleşmesi imzalamıştı.

Altınyağ hisseleri saat 15.46'da yüzde 4.1 primle 1.27 liradan işlem görüyor.

REUTERS