Taşeron işçisi kadro için artık gün sayıyor, bu tarihler taşeron için büyük önem taşıyor. 2-12 Ocak arasında kadroya geçiş için taşeron işçi başvurusunu yapacak. 4 Aralık ve öncesinde taşeron şirketin çalışanı olan taşeron işçiler, kadroya geçmek için 2 Ocak 2018'den başlamak üzere 10 gün içinde ilgili kuruma başvuruda bulunacak. Peki taşeron işçisinin kadroya geçişi ne zaman tamamlanacak? Başbakan'ın bu sabah yaptığı açıklamada yer alan sendika detayı...

BAŞBAKAN AÇIKLADI: TAŞERON İŞÇİSİNE SENDİKA KISITLAMASI OLACAK MI?

Binalı yıldırım bu sabah yaptığı açıklamada taşeron konusuna da değindi. “Taşerondan kadroya geçen kardeşlerimizin hangi sendikaya üye olacağı kendi karar vereceği iştir. Hiçbir şekilde yönlendirme olmaz”  dedi. Kamudaki taşeron işçilerin kadroya alındıktan sonra üye olacakları sendikalara kısıtlamalar getirileceği söylentilerini yalanlayan Yıldırım, “Bu kardeşlerimizin hangi sendikaya üye olacağı kendi karar vereceği iştir. Hiçbir şekilde yönlendirme olmaz. Bu yönde çalışanlara müsamaha etmeyiz” dedi.

taşeron işçi

BAŞVURULAR SONRASI TAŞERONA KADRO NE ZAMAN?

Taşeron işçisinin iple çektiği tarih Nisan 2018 olacak. Şartları taşıyanların yazılı, sözlü ya da uygulamalı sınava alınması, sınavda başarılı olanların kadroya alınması işlemleri 2 Nisan 2018 tarihine kadar sonuçlandırılacak.

taşeron

TAŞERON İŞLEMLERİ 3 AYDA YETİŞECEK Mİ?

Taşeron sorununun çözümüne yönelik çalışmaların başlamasıyla birlikte, hizmet sektöründe sayıları yaklaşık 17 bini bulan işverenler bir platform altında toplanarak, çözüm önerilerini bir rapor halinde başbakan ve birçok bakana sundular. Öte yanan platform temsilcileri yaptıkları açıklamada, yasal düzenleme yapıldıktan sonra 3 ay içinde taşeron işçilerin kadroya geçirileceği yönündeki açıklamaları hatırlatarak, teknik olarak bunun mümkün olmadığını öne sürdüler. Kaynaklar, özellikle FETÖ kaynaklı çok sayıda soruşturmanın halen sürdüğünü belirterek, bu kadar yoğun bir ortamda 1 milyon kişinin güvenlik soruşturmasının 3 ay gibi kısa sürede bitirilemeyeceğini kaydettiler.

SGK KAYDI DİKKATE ALINACAK

Kadro hakkından, 4 Aralık 2017 tarihi itibarıyla çalışan taşeron işçileri yararlanacak. Bunun tespitinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) verilen işe giriş bildirgeleri, işten ayrılış bildirgesi ve aylık prim ve hizmet belgeleri esas alınacak. 4 Aralık’ta çalışıyor olduğu halde daha sonra işten ayrılış bildirgesi verilen taşeron işçiler de kadroya alınacak.

ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞANI KAPSAM DIŞINDA KALDI

Kadro hakkından, hizmet alımı bedelinin yüzde 70’i ve üzeri personel harcamalarından oluşan işlerde çalışan taşeron işçiler yararlanacak. Danışmanlık hizmetleri, hastane bilgi yönetim sistemi ve çağrı merkezi hizmetlerine ilişkin alımlar ‘personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı’ olarak kabul edilmeyecek ve buralarda çalışan kadroya alınmayacak.

[old_news_related_template title="Taşeron işçiler kadro için ne zaman başvuru yapacak? Bakanlık'tan açıklama geldi" desc="Taşeron kadroda son dakika haberleri geldi. Taşeron işçiler kadroya geçmek için ne zaman başvuru yapacak sorusunun cevabı merak ediliyordu. Taşeronun kadroya geçişi 90 günlük bir süreçte tamamlanacak. İşte taşeronun başvuru tarihi ve süreç ile ilgili ayrıntılar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/julide-sarieroglu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/taseron-isciler-kadro-icin-ne-zaman-basvuru-yapacak-bakanliktan-aciklama-geldi-2148083/"]

[old_news_related_template title="Çukur kadrosu! Feyzullah öldü, baba taşeron işçi oldu..." desc="12 Kasım'da Şırnak'ta belediyenin açtığı ve çevresinde hiçbir önlem almadığı kanalizasyon çukurunda can veren 4 yaşındaki Feyzullah'ın babası, şikayetçi olmaması karşılığında belediyeye taşeron işçi yapıldı. Ne kadar maaş alacağını bile bilmeyen acılı baba 'Kadrolu olacağımı söylediler ama taşeronmuşum. 5 çocuğum daha var. Onlara bakmak zorundayım. Avukat falan da tutmadım. Zaten gerek yokmuş.' dedi. İşte yürek yakan olay ve ardından yaşananlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/feyzullah-kabul-dha-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/feyzullah-oldu-baba-taseron-isci-oldu-2147255/"]