Petrol Ürünleri İşveren Sendikası Başkanı İmran Okumuş benzin zammını kendilerinin yapmadığını fiyat hareketlerinden dolayı zam olduğunu söyledi.

NTV canlı yayınında konuşan okumuş özetle şunları söyledi:

Zammı biz yapmıyoruz. Bayiler yapmıyor. Böyle bir algı var. Bunu iyi takip ediyoruz. Bir ekibimiz var. Önceden belirlenen petrol doları takip edip bunu üyelerimize ve tüketiciye duyuruyoruz. Biz zam yapmıyoruz.

[old_news_related_template title="Alman, Türk'ün dört katı motorin alabiliyor" desc="Türkiye haftaya yine zam haberiyle başladı. Benzinin litresi İstanbul'da 5.50 TL'ye ulaştı. Motorin 4.93 TL oldu. Peki ya Avrupa'da durum ne? Bir asgari ücretli Alman aylık maaşıyla 1.260 litre motorin alabilirken son zamla bir asgari ücretli Türkiye'de 285 litre motorin alabiliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/benzinler.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/motorin-almanya-2068997/"]

'AKDENİZ BÖLGESİ FİYATLARINA BAKIYORUZ'


1.1.2005'te serbest piyasaya geçildi. Akdeniz'deki bölgesel fiyatların Türkiye'deki yansıması fiyatları belirleniyor. ÖTV KDV EPDK payı sonra da o fiyatlar oluşuyor.

Ham petrol ve doların artışı ile alakalıdır bu. Merkez Bankası yeni bir ürünle dolar riskini frenleyeceğiz dendi. Ben böyle bir artış beklemiyorum artık. 2017 Kasım-2016 kasım yüzde 23 artış. Yüzde 39 ham petrolde artış. Türkiye'de petrol fiyatında artış yüzde 23. Türkiye'de dolar Merkez Bankası'nın açıklaması gibi önlem alınır ve artmazsa.

Dolar frenlenirse petrolün bundan sonra artmayacağını düşünüyoruz. Dolar ve petrolde bir haftalık durağanlık yaşanırsa fiyatların artmayacağını söyleyebilirim.