FOTOĞRAFLAR VE KAMERA: KUBİLAY ALTUĞ

Son yayınlanan KHK’da 107 bin nüfuslu bir şehri ilgilendiren çok önemli bir madde vardı. Kuzey fay hattının bir kolunun geçtiği Bursa’nın Gemlik ilçesi, bir anda taşınıyor haberleriyle gündeme geldi. Biz de sozcu.com.tr olarak Gemlik’e gittik ve şehrin nabzını tuttuk. İlçede karara olumlu bakan da var olumsuz bakan da. Ortak nokta ise vatandaşların konu hakkında yeterince bilgi sahibi olmaması. Muhalefetten taşınma konusunda izlenen yolun yanlış olduğu eleştirisi yapılıyor.

 

Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise Gemlik’te yaşanan olayın bir taşınma değil dönüşüm olduğunu söyledi. Gemlik’te yaşananları ayrıntılı olarak anlatmak için Gemlik Belediye Başkanı AKP'li Refik Yılmaz, sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.

“TOPLANTILAR YAPACAĞIZ”


Deprem bölgesini boşaltmak için 10 bin konuta ihtiyaç olduğunu söyleyen Yılmaz, “Her cuma saat 15'te Gemlik Buluşuyor toplantıları yapacağız. Vatandaşlar kentsel dönüşümle ilgili ilk ağızdan doğru bilgileri alacaklar. Böylece insanların telaşa kapılması önlenmiş olacak” diyerek başladı. Müraacat sayısının 17 bini aştığını söyleyen aştığını söyleyen Yılmaz, “Çok ciddi bir talep var. Bu projeye katılan herkes bundan karlı çıkacak. Zorlama diye bir şey yok.” dedi.