Sezon başında Fenerbahçe’ye sponsor olan Borajet aralık ayında el değiştirmişti. Geçtiğimiz haftalarda ise havayolunun mali güçlük içinde olduğu iddia edilmişti. Bugün ise yetkili acentelere 28 nisana kadar tüm seferlerin iptal edildiği bilgisi verildi. Ancak Borajet’in internet sitesinde ne mayıs ne de haziran ayında seferi görünmüyor. İşadamı Yalçın Ayaslı'ya ait Borajet Havayolları aralık ayında el değiştirmişti. Borajet'i SBK Holding 260 milyon dolara satın aldı. 2016’nın son büyük satın alması olarak iş dünyasında ses getiren bu gelişmenin ömrü uzun olmadı.

basliksiz-1

FİLOSUNDA 13 UÇAK VAR

SBK Holding’e aralık ayında satılan Borajet Embraer E190 ve E195 tipi 13 uçağı filosunda bulunduruyor. Borajet Havayoları, bu yıl düzenlenen İstanbul Airshow fuarında 30 uçaklık bir anlaşma imzalamıştı. Havayolu şirketi satılırken ortaya atılan iddialardan biri de ABD’lilerin 3. Havalimanı’nda önemli bir pozisyon almak istemeleriydi.

basliksiz-1

ZARAR BÜYÜK

BoraJet’in Türk Hava Yolları (THY) ile olan anlaşmasının iptalinin ardından 2017 yılını en az 30 milyon dolar zararla kapatacağı hatta iflasının konuşulduğu gündeme gelmişti. Borajet’in 2017 yılını en az 30 milyon dolar zararla kapatacağı ve Avrupa pazarından çekileceği söyleniyordu. Şirketin uçak sayısını 3-5 adete düşerek sadece rekabet edebileceği hatlarda uçmaya çalışacağı da öne sürülmüştü.

SBK HOLDİNG KİMİN?

Kars doğumlu bir işadamı olan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, Biofarma İlaç ve Münir Şahin İlaç’ı satın almıştı. Türkiye'nin ikinci büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan Biofarma İlaç ve Münir Şahin İlaç'ı satın almıştı. SBK Holding, söz konusu alımlarda finansman desteğini, temel faaliyet alanı enerji sektörü olan ABD'li bir gruptan aldığı öğrenildi.

SBK Holding ayrıca İnebolu Limanı, Hopa Termik Santrali ve varlıkları ile Mardin Mazıdağı’nda bin dönüm arazi, İstanbul Ortaköy ve Eyüp’te 7 dönüm arsa ihalesine girmiş ama ihaleyi Mehmet Cengiz’e kaptırmıştı. SBK Holding son olarak Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ’nin ihalesine ABD’li Noil Enerji adına katılmış ancak ihalede en yüksek teklifi Zülfikarlar Holding A.Ş vermişti.