Cam filmi taktıran vatandaşlar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle artık ceza ödeyecek. Peki cam filmi takmanın cezası ne kadar? Cam filmi bir sene aradan sonra tekrar yasaklanınca zor durumda kalan vatnadaşlar Change.org’da imza kampanyası başlattı. “Araçlarda cam filmi bir lüks değil, ihtiyaçtır. ” sloganıyla başlatılan imza kampanyasının detayları...

2017 ARAÇ CAM FİLMİ CEZASI NE KADAR?

2017 yılı itibariyle araç cam filmi cezası olarak 427 TL ödenecek. Ayrıca araçların ön camlarına hiçbir şekilde cam filmi uygulaması yapılmayacak. Yapılması halinde ise itiraz hakkı kesinlikle oluşmayacak. Cam film söktürmenin bedeli ise 150 liradan başlıyor.

cam-filmi-880

CAM FİLMİ MUAYENEDEN GEÇER Mİ?

Periyodik muayenelerde cam filmi, "Camlar: sonradan boyanmış/sonradan film yapıştırılmış/folyoların montaj izni yok" kusur teksti ile "hafif kusur" olarak değerlendirilmektedir. Bilindiği üzere, hafif kusurlar muayeneden geçmeye engel teşkil etmemektedir. Bununla birlikte aracın muayeneden hafif kusur ile geçmiş olması, trafik birimleri tarafından ceza yazılması, filmin söktürülmesinin istenmesi gibi durumları ortadan kaldıran bir unsur değildir. Cam filminin ruhsata işlenmesi mümkün değildir. Yalnızca fabrika çıkışlı karartılmış camların (R43 cam) ruhsata işletilmesi mümkündür. Sonradan takılan cam filmlerinin muayeneden geçmesi mümkün olmadığı gibi ruhsata işlenmesi de olanaksızdır.

TAKTIRMAK DA SÖKTÜRMEK DE AYNI PARA

Atatürk Oto Sanayi'sinde yedek paça satan Kaan Başgöze ise Sozcu.com.tr'ye yaptığı konuşmada, “Şuan cam filmi satışlarımız standart hatta bugün bir tane sattım. Ortalama 4 cam filmi taktırmak 200- 250 TL arasında değişiyor. Bunun çıkarılması ise yine minimum 200 TL çünkü çıkarmasına da sökmesine de aynı emek veriliyor. Aslında cam filmi çok para değil işçiliği uzun sürüyor.” ifadelerini kullandı.