Yaklaşık 15 bin çalışanı ve 747 şubesi ile faaliyet gösteren Denizbank'ın 20 yılda yaptığı faaliyetler şöyle:

1997

20 Mart 1997 / Zorlu Holding, Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan ihalede Denizcilik Bankası’nın lisans hakkını satın alarak aynı yıl içerisinde ismini DenizBank olarak tescil ettirdi. Zorlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, alım sonrasında o zaman Garanti Bank Moskova’nın Kurucu Genel Müdürü olan Hakan Ateş’i yeni bankanın başına geçerek yapılandırması ve Kurucu Genel Müdür olması için davet etti.



12 Ağustos 1997 / DenizBank faaliyetlerine Swissotel’in bir otel odasında başladı.



09.1997 / Banka, Karaköy’deki ilk Genel Müdürlük binasına taşındı.



İlk 13 şube açıldı. İstanbul’da hizmete giren 8 şubenin yanı sıra Trabzon, Ankara, Bursa, Denizli ve İzmir’deki şubelerle Anadolu’da da müşteri ile buluşuldu.

444444

1998

Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışı iştiraklerinden yöneticilerini biraraya getiren “Kaptanlar Toplantısı”nın ilki gerçekleştirildi.



Kuruluşunun ikinci yılında DenizYatırım, DenizLeasing ve DenizFaktoring’i hayata geçirdi.

2121212

DenizBank, TOBAV ile “Sanata evet” diyerek Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nin perdelerini açmasını ve her türlü kültür-sanat olayı ile yaşamasını sağladı.



1999

AçıkDeniz internet Bankacılığı hizmete alındı.

22222222222222

2000

Banka ilk sendikasyon kredisini aldı.



2001

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde bulunan Anadolu Kredi Kartları (AKK) satın alındı.



Deniz Yatırım Ortaklığı faaliyete geçti.



DenizBank, faaliyetlerini kamuoyu ile paylaştığı "Kaptanın Seyir Defteri" ilanını ilk kez gazetelerde yayımladı.



2002

Banka Esentepe’deki yeni genel müdürlük binasına taşındı. Aynı dönemde Bankanın teknoloji üssü Intertech, faaliyetlerine DenizBank çatısı altında devam etmeye başladı.

1212121212

Banka 5’inci yaşında Tarişbank’ı satın alarak tarım sektöründeki yolculuğuna başladı.

2121 Tarım+ lansmanından bir kare.


DenizBank AG, Avusturya’da hizmete girdi.



2003

DenizBank Moscow kuruldu.



DenizBank Almanya Temsilciliği Frankfurt şubesi faaliyete geçti.

212 DenizBank Frankfurt Şubesi


2004

DenizBank, halka arz edildi. Sonrasında bankanın hisse senetleri İMKB'de işlem görmeye başladı.

55555555555

Banka aynı dönemde DenizKültür’ü kendi bünyesinde kurdu.



Aynı yıl içinde “Üretici Kart” tanıtıldı.



İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası kurumsal sponsorluğu için imza atıldı. Bu işbirliği 14 yıldır bu aralıksız devam ediyor.



2005

Banka, İstanbul Menkul Değerler tarafından ikincisi gerçekleştirilen Kurumsal Yönetim Değerlendirme Raporu'nda en yüksek Kurumsal Yönetim puanını alarak ilk sırada yer aldı.

3

(Microsoft ile önemli işbirliği) Banka, 2005’te Microsoft’un henüz üzerinde çalışmaya devam ettiği bir dijital bankacılık işletim sistemini, DenizBank’ın kullanmasına izin vermesini sağlayarak teknoloji alanındaki ilk büyük adımı attı.



2006

DenizBank, Fransa-Belçika ortaklı Avrupa’nın bankacılık devi Dexia’ya 4.7 çarpanla satıldı, bankanın yeni sahibi ana hissedarı Dexia oldu.



2007

Bankanın şube sayısı 300’ü geçti. Banka 10. Kuruluş yıldönümünü kutladığı 2007 yılında Prof. Dr. Mustafa A. Aysan tarafından kaleme alınan "Kurumsal Yönetim ve Risk" kitabında iyi kurumsal yönetim uygulamaları ile örnek vaka olarak yer aldı.



Banka aynı sene “Hayat Deniz’de Güzel” söylemini sahiplenerek lansmanını gerçekleştirdi.



2008

DenizBank'ın eğitim yuvası Deniz Akademi hizmete girdi.



Bankanın katkılarıyla hazırlanan "Türkiye'nin Hatıra Defteri" kitabı Deniz Kültür tarafından yayımlandı. DenizKültür, daha sonraki yıllarda da Sanatımızın Hatıra Defteri, 2 Kıyı 1 Deniz, Osmanlı Sultanları, Geziografi ve Sesli Edebiyat vb. birçok eser yayımladı.

2009

DenizBank tarım alanında devam ettirdiği Tarım Şenliği ve Tarım Seferberliği gibi çalışmaların sonunda 1 milyonu aşkın üreticiye ulaştı.



İletişim çalışmalarına da hız veren bankanın yeni marka yüzleri Beyazıt Öztürk ve Erdal Özyağcılar gibi tanınmış isimler oldu.

777

2010

İlk Uluslararası İstanbul Opera Festivali DenizBank’ın katkılarıyla düzenlendi.



Banka 2010 yılında “Afili Bankacılık” hizmetine başladı.

333

2012

Hakan Ateş’in genel müdürlük görevi devam ederken Banka 3’üncü kez el değiştirdi ve Rusya'nın en büyük bankası Sberbank 3,5 milyar dolar bedelle, DenizBank’ın hissedarı oldu.



Banka 2012 yılında, dünyanın ilk Facebook banka şubesini hayata geçirirken, yine bir ilk olarak, kredi başvurularını Twitter üzerinden de kabul etmeye başladı.



Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor gibi Türk futbolunun lokomotifi olarak adlandırılabilecek 5 büyükler ile Anadolu’nun diğer güzide kulüplerine uzun yıllardır finansör, kreditör, reklamveren ve sponsor olarak destek sunan DenizBank; anlaşmalarını global seviyeye taşıyarak Manchester United ile “Manchester United Bonus Card” için işbirliğine gitti.

333333

Banka aynı yıl Millward Brown'un listesine göre Türkiye'nin en değerli 11. markası seçildi.

Banka, FastPay adı verilen mobil cüzdan uygulaması, DenizBank müşterisi olmaya gerek kalmadan, istenen bankaya ait kredi kartları ile sisteme giriş yapabilme, cepten cebe 7/24 ücretsiz para gönderebilme, ATM’den kartsız para çekebilme, düzenli para gönderme, üye işyerlerinde alışveriş ve fatura ödemesi gibi birçok işlem yapabilme hizmetlerini sundu.



2013

DenizBank, Citi Türkiye'nin bireysel bankacılık bölümünü devraldı.



DenizBank Avrupa'nın CEV Voleybol Şampiyonlar Ligi'ne ismini verdi.

444444

2014

DenizBank 2014 yılında, finansal hizmet sektörünün bankacılık yönetimi alanında Bank Administration Institute (BAI) ve ABD Bankalar Birliği (ABA) tarafından inovasyon alanında verilen 2014 yılı BAI Bankacılık İnovasyonu Ödülleri’nde “Dünyanın En İnovatif Bankası” seçildi.



DenizBank, ABD’nin Rus şirketleri ve iştiraklerine yönelik kısıtlama listesinden, ülke nezdindeki yoğun temasları sonucunda çıkarıldı.



Banka, yakın zamanda hayatını kaybeden gazeteci Tayfun Talipoğlu ile Üretici Kart’ın 10. yılı dolayısıyla “Tayfun Talipoğlu ile Tarım Sohbetleri” televizyon programını gerçekleştirdi ve Türkiye sathında 1 milyon üretici ziyaret edildi.

333

DenizBank, DenizKule'ye taşındı.

000000000

Sberbank’ın kurumsal spor etkinliği olan Sberbankiada organizasyonu DenizBank evsahipliğinde Antalya’da düzenlendi.



2015

DenizBank, 2015 yılı içerisinde 3. Köprü, 3. Havalimanı, Kıbrıs Barış Suyu Temin projesi, TAV Bodrum Havaalanı ve Ilısu Barajı ile Kamu-Özel Sektör Ortaklı Şehir Hastaneleri gibi ülkemizin geleceğinde kritik rol oynayacak büyük projelerin finansman süreçlerinde doğrudan veya dolaylı yer alarak, bütün bu yatırımlara yaklaşık 1,5 milyar dolar tutarında kaynak aktardı.



 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarının DenizBank’tan ödenmesine karar verdi.



Dünyanın 130 ülkesinden 3000’i aşkın banka ve finans kurumunun üye olduğu, European Financial Management Association (EFMA) ve yönetim danışmanlığı şirketi Accenture tarafından verilen 2015 Yılı İnovasyon Ödülleri'nde, “Küresel Çapta İnovasyona Önderlik Eden Kurum” (Global Innovator) ödülüne DenizBank layık görüldü



Bahçeşehir Üniversitesi’nin beşinci kez, eğitim ve gelişime yön veren, ülke ekonomisine, sanat mirasına, tanıtıma ve bilinirliğine katkı sağlayan isimlere verdiği Türkiye’ye Değer Katanlar Ödülü’ne, iş dünyası ve kültür sanat alanlarında değer yaratan çalışmaları ile DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş layık görüldü.



2016

DenizBank, BAI tarafından bir kez daha 'İnovasyonda Dünyanın 1 Numarası' seçildi.



DenizBank; TOBB, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Ziraat Bankası ile güç birliği yaparak KOBİ'ler için "Nefes Kredisi"ni hayata geçirdi.



DenizBank’ın teknoloji üssü Intertech’ın, Teknopark İstanbul’da inşa edilen yeni binası için açılış töreni düzenlendi.



2017

DenizBank, Accenture Dijitalleşme Endeksi’ne göre; Dijital Strateji, Dijital Operasyon Yetkinlik ve Dijital Hizmetler kriterlerinden oluşan Dijital Endeks Toplam Skoru’nda Türkiye’deki 23 öncü arasında yer alıp ayrıca yüzde 98’lik oran ile yüzde 81’lik bankacılık sektörü ortalamasının üstüne çıkarak Dijital Hizmetler alanında Türkiye birincisi oldu.



Türkiye’de internet dizisi sektörünün bir örneği olan “Görünen Adam” çalışmasının sponsorluğunu üstlenen DenizBank, reklam yüzü ‘Deniz Adam’ı dizi karakteri olarak kullandı.