Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, bin megavatlık Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesine, 4 Alman şirketinin yanı sıra, Amerika, Çin, Danimarka merkezli rüzgar türbini üretiminde dünyada ilk 10'da yer alan şirketlerin de aralarında bulunduğu 8 konsorsiyum teklif verdi.

Reuters'a bilgi veren konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, "Alman Enercon, Limak ve Adnan Polat konsorsiyum olarak ihaleye katılmaya karar verdi ve teklifini Enerji Bakanlığı'na verdi" dedi.

Enerji Bakanlığı'nın, Türkiye'de kurulu rüzgar enerjisi üretim kapasitesini yüzde 17 artıracak olan ve yatırım tutarı 1 milyar dolar olarak hesaplanan 1,000 megawatt (MW) gücünde rüzgar santrali kurulum ve türbin üretimi projesinin ihalesi Ağustos ayında planlanıyor.

Reuters'a daha önce bilgi veren yetkililer, Alman Enercon'un Limak ve Adnan Polat ile, Alman Siemens'in Kalyon ve Türkerler ile, Çinli Goldwin'in Akfen ile, ABD'li General Electric'in Fina ile, Danimarkalı Vestas'ın Enerjisa ile, Alman Nordex'in Eksim ile ihale katılmasının planladığını söylemişti.

[old_news_related_template title="Başbakan Alman şirketlerine ne söyledi?" desc="Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de önemli miktarda yatırımları olan ve aralarında Siemens, Bosch ve Mercedes'in de bulunduğu Alman firmaların yöneticileriyle bugün kahvaltıda bir araya geldi. Yıldırım Türkiye'deki Alman şirketlerini yerli firmalar gibi gördüklerini belirtirken iki ülke arasındaki ilişkilerin kalıcı olarak olumsuz seyretmesinin akla ziyan olduğunu söyledi. Toplantı sonrası açıklama yapan bir şirket yetkilisi Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin 'sonbaharda olumlu şeyler olacak' şeklinde bir ifade kullandığını belirtti. Şirket yetkilisi bunu OHAL'in kaldırılacağı şeklinde yorumlandığını ifade etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/yildirim-3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/basbakan-alman-sirketlerine-ne-soyledi-1948704/"]