Ekonominin yerli yerine oturtulmasına ihtiyaç var. Dün mart ayı ihracat rakamları açıklandı. İhracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13.6 arttı. Yılın ilk 3 ayındaki ihracat artışımız yüzde 9.2 olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın oranını aldığımız zaman neydi o zaman ne yazık ki? 6.6 olduğunu hatırladığımız zaman güçlü artış görüyoruz.

ALMANYA İLE BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR


-- İhracatta da ithalatta da ilk sırayı Almanya'yı alıyor olması her iki ülkenin de üzerine düşünmesi gereken bir tablodur. Almanya ile birbirimize ihtiyacımız var. Bunu göreceksin. BIST tarihi seviyelere ulaştı. Suni bir şekilde artan döviz kuru olması gereken seviyeye doğru geriliyor. Büyümede yüzde 2.9 gibi bir oranı yakaladık. Türkiye dünyada 17. satın alma gücü paritesiyle de baktığımızda 13. sırada bulunuyor.

[old_news_related_template title="Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜMSİAD 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan konuşmasında Kuzey Irak'a operasyon sinyali olarak yorumlanan şu sözleri sarf etti: 'Bu milletle oyun oynanmaz. Biz nerede, ne zaman yapacağımızı biliriz, bir gece ansızın gelebiliriz.'" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/onemli.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/erdogandan-onemli-aciklamalar-18-1822143/"]

"KOŞACAĞIZ KOŞTURACAĞIZ"


-- Yatırımlar konusunda önemli sinyaller alıyoruz. Yarın Hindistan çarşamba günü Rusya'ya Kuveyt'e Çin'e ardından Amerika'ya gideceğiz. Ardından Belçika'ya NATO' zirvesine gideceğiz. Koşacağız koşturacağız. Artık en kötüyü geride bıraktık.

-- Valilere sesleniyorum. Bu işi hafife almayın. Kalifiye elemandan bahsetmiyorum. Düz işçi alacaksınız. Niye? Hem fakir fukaraya bir ekmek hem de istihdamı yükseltelim.

-- Benim bir başka rahatsız olduğum konu da faiz. Faiz konusunda ekonomideki güven ve istikrarın güçlenmesi açısından olumlu adımlar atılacağına inanıyorum.

"YASTIĞIN ALTINDAKİ DEĞERLERİ ÇIKARIN"


-- Bu ülkenin kullanılmayan her potansiyeli kayıptır. İş adamlarına sesleniyorum. Yastığın altındaki değerleri çıkarın sürün bunları. Biliyorum, sizin resmi öz sermayeniz dışında da sermayeniz var. Sürün bunları.

-- Bir ülkede güven olursa o ülkede kalkınmanın önüne kimse geçemez. Bizim ülkemizde şu anda güven de var. İstikrar da var. Hele hele yeni yönetim sistemi konusunda istikrar ve güven ortamına dair inancımız var.

-- Değerli kardeşlerim mesele nedir. Mesele bu ülkeyi sevmekse gerisi teferruattır. Bunların böyle bir derdi yok. Bizim böyle bir derdimiz var. Biz bu ülkeyi seviyoruz. Bu milleti seviyoruz. Milletimizin ayrılığına tahamülüm yok.