Kimi süs, kimi güvenlik, kimisi de sağlık problemleri nedeniyle araçlarına cam filmi taktırıyordu. Ancak bu işlemi yaptıran araç sahiplerine, geçtiğimiz günlerde  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle artık ceza uygulanıyor. Bizde Sozcu.com.tr olarak Atatürk Oto Sanayi'sini ziyaret ettik. Ancak hem vatandaş hem de cam filmi takan sanayi esnafı durumdan şikayetçi. 'Yasak bir kalkıyor bir geliyor bizde ne yapacağımızı şaşırdık' diyen esnaf, yasağın kaldırılmasını pek hoş karşılamadı.

'DEĞİŞİKLİKLERDEN BUNALDIK'


Atatürk Oto Sanayi'sinde 10 yıldır Camcı olan esnaf Mustafa Güner yapılan bu değişiklikten artık bunaldığını söylüyor. Güner  konuşmasında"  Devletimiz bir yasağı kaldırıyor bir getiriyor. bizde hem esnaf hemde vatandaş olarak ne yapacağımızı şaşırdık. Önce serbest diyorlar şimdi yasak diyorlar biz bu durumdan artık sıkıldık ve bunaldık." ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Cam filmine yasak geldi" desc="Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle araçlarda cam filmi ve renkli cama yeniden yasak geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/cam-filmi22.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-cam-filmine-yasak-geldi-2058027/"]

'200 TL'YE SÖKÜYORUZ'


Cam filmi takmanın da çıkarmanın da aşağı yukarı aynı fiyata geldiğini söyleyen Mustafa Güner, "Cam filmini sökmesi  aracın modeline kalitesine göre değişir ama ortalama bir fiyat söylersek  200 TL'ye  söküyoruz. Cam filmi takmak isteyenlerde 200- 250 TL arası bir ücret ödüyorlar. Yani aşağı yukarı ikisi de aynı fiyat. Çünkü araca takılan filmi direk çıkarıp alıyorsunuz ama camın altında sürdüğümüz bir yapıştırıcı madde var o ilacı almak bayağı vaktimizi ve emeğimizi alıyor.  İlaç eğer camda kalırsa cam ne aşağı iniyor ne yukarı iniyor. Mecburen onu temizlemek zorundasınız onuda özel bir ilaç var onunla temizliyoruz. Şuan daha cam film sökmedim ama yasa çıktığından beri 4 kişiye cam filmi taktım . Kendi arabama da daha dün yaptım." açıklamasında bulundu.

cs

'CEZASI 206 LİRA'


Durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Mustafa Güner,  "Yasak bir kalkıyor bir geliyor. Bizde esnaf olarak ne yapacağımızı şaşırdık. Vatandaş birkaç ceza yedikten sonra başlar çıkarmaya. 206 lira da cezası var. Fabrika çıkışı olan araçlardaki cam filmine ise bir şey yapamazlar çünkü o camların üzerinde TSE damgası var." dedi.

'İŞÇİLİĞİ UZUN SÜRÜYOR'


Atatürk Oto Sanayi'sinde yedek paça satan Kaan Başgöze ise Sozcu.com.tr'ye yaptığı konuşmada,  "Şuan cam filmi satışlarımız standart hatta bugün bir tane sattım. Ortalama 4 cam filmi taktırmak 200- 250 TL  arasında değişiyor. Bunun çıkarılması ise yine minimum 200 TL çünkü çıkarmasına da sökmesine de aynı emek veriliyor. Aslında cam filmi çok para değil işçiliği uzun sürüyor."  ifadelerini kullandı.

sc