Ankara'da açılan Türkiye'nin ilk süpermarket zinciri Gima yeniden faaliyete başladı. 10 sene sonra tekrar Ankara'da faaliyete geçen Gima hakkında açıklamalarda bulunan CarrefourSA Genel Müdürü Hakan Ergin, “Gima, Ankaralılar için duygusal bağa sahip bir oluşum. Ankara’dan doğmuş ve Türkiye geneline yayılmış olan böylesi büyük bir markayı yeniden tüketicilerle buluşturmaktan gurur duyuyoruz. Uzun zamandır tüketicilerimizden bu yönde talepler alıyorduk" diye konuştu.

gigigigigigigig

İLK KEZ ONLINE SİPARİŞİ BAŞLATTILAR


Keçiören Kuyubaşı'nda açılan Gima'nın temelleri 1956 yılında Ankara'da atıldı. Türkiye'nin ilk ulusal süpermarketi olan Gima'nın 1996 yılında çoğunluk hisseleri ve yönetimini Fiba Holding satın aldı. Şirket 2005 yılında Endi ile birlikte CarrefourSA tarafından satın alındı ve 10 Haziran 2007 tarihinde CarrefourSA Expres adını alarak kapandı. Gima'nın kapanmadan önce Türkiye'de 30 ilde 76 mağzası bulunuyordu.

Gima, 1996 yılından itibaren ilk defa market alışverişlerinde kendi kredi kartı olan Supercard'ı kullanmaya başladı. Supercard sahibi olan insanlar Türkiye'de ilk defa taksitli alışveriş yapmaya başladılar.

Gima 1999 yılında, Türkiye'de ilk kez online satış gerçekleştiren market oldu.