Halkbank, Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de gözaltına alındığını ve banka ile devletin ilgili birimlerinin konuyla ilgili olarak gerekli çalışmaları başlattığını açıkladı.

Halkbank tarafından KAP'a gece saatlerinde yapılan açıklamada, "Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Hakan Atilla 28 Mart 2017'de görev için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde gözaltına alınmış, ilk duruşması yapıldıktan sonra İddianame hazırlanmak üzere savcılığa süre verilmiştir" denildi.

[old_news_related_template title="Halkbank'ın tepe ismi Mehmet Hakan Atilla tutuklandı" desc="Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, New York'ta JFK Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Reza Zarrab'ın da bulunduğu cezaevine gönderilen Atilla 10 Nisan'da hakim karşısına çıkarılacak. Atilla'nın ABD'de tutuklanmasının Türkiye'ye olası sonuçları, Reza Zarrab davasından çok daha vahim olabilir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/zarrab-6.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/davanin-olasi-sonuclari-turkiye-icin-zarrabdan-daha-kotu-1761599/"]

Açıklama şu şekilde devam etti:

"Konuyla ilgili olarak Bankamızca ve Devletimizin ilgili birimlerince gerekli çalışmalar başlatılmış olup, bilgi temin edildiğinde en kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bu itibarla, Bankamızın ve yetkili makamların verdiği bilgiler dışındaki spekülatif haber ve yorumlara itibar edilmemesini kamuoyunun bilgilerine sunarız."

[old_news_related_template title="Halkbank'tan borsaya tutuklama açıklaması" desc="Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de gözaltına alınmasıyla ilgili olarak borsaya açıklama yaptı. Kurum devletin ilgili birimlerinin çalışma başlattığını bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/hn1212nh21nh21.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/halkbanktan-borsaya-tutuklama-aciklamasi-1761928/"]

ABD SİNYALLERİNİ VERMİŞTİ


Son yıllarda ABD Türkiye'nin kamu bankalarını mercek altına aldı. Ziraat Bankası'nın ABD'de sürdürdüğü perakende bankacılık faaliyetleri hesapların kaynağının iyi belirtilmediği üzere Amerikan Merkez Bankası (Fed) tarafından yasaklanmıştı. 2013 yılında ise ABD temsilciler meclisinden 47 milletvekili Halkbank'ın İran ile ticarette ambargoyu deldiği gerekçesiyle bankayı uyarmıştı. 17 Aralık soruşturması kapsamında iş adamı Reza Zarrab ile Halkbank arasındaki para transferine detaylar ortaya çıkmıştı.