İBB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales, “World Cities Expo Etkinliği” davetli listesinden çıkartılmıştır. Wikipedia kurucusu Jimmy Wales, “World Cities Expo Etkinliği” davetli listesinden çıkartılmış olup karar kendisine iletilmiştir.

Wales'ın Türkiye ziyaretini gerçekleştireceği biliniyordu.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; WCE İstanbul’un internet sitesinde etkinliğe katılacak olan 58 kişilik konuşmacılar listesinde Wikipedia kurucusu Jimmy Wales’in ismi yer almazken, AKP Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, AKP’li Esenler ve Bayrampaşa belediyeleri de katılımcı listesine konuldu.

CHP İTİRAZ ETTİ


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Wikipedia kararının iptali için Ankara'da Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulundu. Wikipedia'nın en yakın zamanda erişime açılmasını isteyen Tanal, "Gerekirse AİHM'e kadar gideceğim" dedi.

[old_news_related_template title="Wikipedia'ya Türkiye'den erişim engeli" desc="Dünyanın dört bir yanındaki internet kullanıcılarının katkısıyla oluşturulan ve “özgür internet ansiklopedisi” olarak bilinen Wikipedia’ya Türkiye’den girişler engellendi. Wikipedia’ya, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından mahkeme kararı olmaksızın “idari tedbir” uygulandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/3982ieokadsomdmam3w33wk.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-wikipediaya-turkiyeden-erisim-engellendi-mi-1821885/"]

[old_news_related_template title="Alexa 500'de Türkiye damgası" desc="Türkiye dünyanın en çok ziyaret edilen internet sitelerini yasaklamaya devam ediyor. Bunun son örneği ise Wikipedia oldu. Alexa 500 listesindeki ilk 5 siteden 3'ü en az bir kez kapandı. Türkiye Facebook, Youtube ve Wikipedia'nın üçünü de erişime kapatan ülkeler arasında yerini aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/3pnh12hp123hp1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/alexa-500de-turkiye-damgasi-1822593/"]