Maliye Bakanı Naci Ağbal dün vergi oranlarına yapılan zamları açıkladı. Motorlu Taşıtlar Vergisi tam yüzde 40 oranında zamlandı. Ancak iktidara yakın gazeteler yapılan bu zammı birinci sayfadan ya göstermedi, ya çok küçük gösterdi ya da zam kelimesini kullanamadı.

[old_news_related_template title="'MTV artışı yasal değil'" desc="Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında MTV artışlarını kaleme adı. Altaylı yüzde 40'lık artışın Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu'na göre hukuka aykırı olduğunu belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/altayli.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/mtv-artisi-yasal-degil-2028149/"]

SABAH


Sabah gazetesi yüzde 40 oranında yapılan zammı ilk sayfasından duyurmazken haberi 13 bin dolar olacağı iddia edilen milli gelirden gördü.

1

YENİ ŞAFAK


Yeni Şafak gazetesi haberi kamuya alınması planlanan 74 bin işçiden görürken MTV zammına küçük bir arabaşlıkla yer verdi.

1

STAR


Star gazetesi de vergi zamlarına küçük bi alanda yer verirken zam kelimesini kullanmadı ve 'Torba yasayla vergi düzenlemesi' başlığını tercih etti.

1

AKŞAM


Akşam gazetesi haberi büyüme rakamlarından görürken MTV'ye yapılan zammı da okuyucularına anasayfadan duyurdu.

1

GÜNEŞ


Güneş gazetesi ilk sayfasında çok küçük bir yer ayırırken haberi kamuya alınması planlanan 78 bin memurdan gördü. Enflasyon ve işsizlik beklentisinin yer verildiği haberde zamla ilgili olarak sadece 'MTV gibi bazı vergilerde ise artışa gidilecek' ifadeleri kullanıldı.

1

TAKVİM


Takvim gazetesi vergilerde yaşanan artışları ilk sayfasından duyurdu ancak zam kelimesini kullanamadı. Gazete, yüzde 40 zam haberini 'otomobilde yeni tarife' başlığı ile duyurdu.

sabah_280917

YENİ AKİT


Yeni Akit gazetesi vergi zamlarına ilk sayfasında hiç yer vermedi. Gazete haberi enflasyon hedefinden duyururken MTV'ye yapılan yüzde 40 zam oranı hakkında tek kelime yazmadı.

sabah_280917