Apple iPhone X ile dünyayı sallarken ürünün gölgesinde kalan iPhone 8 dün ABD dahil dünyanın 55 ülkesinde satışa çıktı. iPhone 8 için mağazaların eski modellerde olduğu gibi kalabalık olmadığı gözlendi.

Singapur'daki iPhone mağazası. Fotoğraf: Reuters Singapur'daki iPhone mağazası. Fotoğraf: Reuters

SADECE 30 KİŞİ


San Fransisco Union Square'deki Apple mağazasında sadece 80 kişinin kuyrukta olduğu görüldü. Reuters'ın haberine göre Sidney George Street'teki Apple mağazasının önünde mağaza açılmadan sadece 30 kişi kuyruğa girmişti.

Tokyo'da iPhone 8 Plus'ın ilk sahibi. Fotoğraf: Reuters Tokyo'da iPhone 8 Plus'ın ilk sahibi. Fotoğraf: Reuters


İphone 8'in beklenen ilgiyi görmemesi şirket hisselerine de yansıdı. Cihazın tanıtıldığı 12 Eylül tarihinden bu yana Apple hisseleri yüzde 6.3 değer kaybederek 161 dolardan satılmaya başlandı.

2014’te iPhone 6’nın satışa çıktığı ilk gün 5. Cadde’deki mağaza. 2014’te iPhone 6’nın satışa çıktığı ilk gün 5. Cadde’deki mağaza.


İphone 8'i Sidney'de alan ilk kişi olmak için 11 gündür kuyrukta olan Mazen Kourocuhe, “8, 7'ye çok benziyor. Cihaz 4K çekim yapabiliyor. Çok da yeni özellikleri yok” diye konuştu.

Şanghay'da kuyruğa giren 29 yaşındaki Ta Na, “Gece yarısından beri kuyrukta bekliyorum. 7'ye göre 8 daha iyi fotoğraf çekiyor. Düşünmeden alacağım” ifadesini kullandı.

Chayce O'Neal ise iPhone 8'i pas geçip iPhone X'i satın alacağını söyledi.