Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bugün yaptığı açıklamada son üç ayda 760 bin kişinin iş sahibi olduğunu açıkladı. 2 milyonluk istihdam seferberliği rakamına çok yaklaşıldığını belirtti.

TÜİK en son Aralık dönemi işsizliğini yayımladığı için istihdam seferberliğinin başladığı şubat ayından bu yana ne kadar insanın seferberlik döneminde işine son verildiğini veya işinden ayrıldığını tespit etmek resmen mümkün değil.

HER AYIN 14'ÜNDE YAYIMLANIYORDU


İşe yerleştirilen insanları tespit etmenin bir diğer yolu ise İŞKUR verilerine bakmak. İŞKUR normal koşullarda hafta sonuna denk gelmediği takdirde her ayın 14'ünde aylık istatistik bülteni yayımlıyor.

Bu bülteni takip edenler İŞKUR aracılığı ile ne kadar insanın iş aradığını veya işe yerleştiğini görebiliyor. Eğer İŞKUR'a başvurular artıyorsa bu işsizlik ve ekonomi adına olumlu bir tabloyu gözler önüne sermiyor.

[old_news_related_template title="İşsizlik başvuruları patladı" desc="İş-Kur'un açıklamasına göre Türkiye'de işsizlik başvurusu yapan kişilerin oranı ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23 arttı. Ekim ayında işsizlik yüzde 11.8 ile son 6 yılın rekorunu kırmıştı. İşsizlik maaşı başvurularındaki artış oranı ise yüzde 12.8 oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/hp321hp31h2p.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/issizlik-basvurulari-patladi-1678205/"]

Fakat istihdam seferberliğinin başladığı 2017 Şubat'ından bu yana istatistikler yayımlanmıyor.. Alınan bilgilere göre İŞKUR'un şubat ayı ve mart ayı işgücü bülteni hazır. Fakat kurum bunları yayımlamıyor.

Önceki yıllarda istatistik bültenleri hesaplama modelleri değiştiğinde zaman zaman geç yayımlanabiliyordu. Fakat seferberlik döneminde rakamların kamuoyuyla paylaşılmaması merak uyandırıyor.

ocak
İŞKUR'un 2016 verileri.
subat
Bugün tarihlerden 10 Nisan olmasına rağmen İŞKUR sadece ocak ayının rakamlarını açıkladı.
ph21hp
İŞKUR'un şubat ayında yayımladığı verilerde bir sonraki bültenin 14 Mart 2017 tarihinde yayımlanacağı yazıyordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 2 milyonluk ek istihdam hedefine yaklaşıldığını belirtiyor.