Apple iPhone fiyatlarına zam yaptı. Böylece en pahalı iPhone 7 plus fiyatı 5 bin 449 TL'ye (1434 dolar) çıktı. Böylece Türkiye, dünya üzerinde Apple Store olup da iPhone'un en pahalı satıldığı ülke konumunu pekiştirdi. Peki hali hazırda pasaportu ve ABD vizesi olan biri, en yakın uçakla New York'a gitse ve iPhone'u buradan değil de anavatanı ABD'den alıp dönse kaç para öder? Sozcu.com.tr olarak bu sorunun cevabını sizin için araştırdık.

Ünlü Empire State binası Ünlü Empire State binası

KIEV AKTARMALI GÜNÜ BİRLİK GİDİŞ DÖNÜŞ


Ocak ya da Şubat ayı içerisinde bir gün geçirecek kadar vakit sağlayan günü birlik New York'a ekonomi sınıfı en ucuz gidiş dönüş bileti Sky Scanner internet sitesinde yaklaşık 485 dolar (1840 TL). Ukrayna Havayolları'na ait Kiev aktarmalı giden uçak sabah 06:55'te İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkıp saat 13.45'te New York JFK Havaliman'na varıyor. Dönüş uçağı ise 00:30'da. Yani telefonu almak ve New York'u dolaşmak için yaklaşık 10 saat 45 dakika zaman var.

UYGUN FİYATLI BİLETLER DE VAR ANCAK...


Daha uygun fiyatlı biletler de bulunuyor. Ancak bu biletlerden bazılarında aktarma sayısı fazla olduğundan yolculuk süresi çok uzun (30 saatlik yolculuk süresi), bazılarında New York merkezine gidip dönmek için süre yetersiz (Air Arabia Morocco). British Airways ya da KLM gibi havayolu şirketlerinde gidiş - dönüş 400 dolara bilet bulunabiliyor ancak bu biletler günübirlik değil ve New York'ta en az bir hafta konaklamak gerekiyor.

JFK Havalimanı'ndan Manhattan Apple Store'a gidişi gösteren tren haritası JFK Havalimanı'ndan Manhattan Apple Store'a gidişi gösteren tren haritası

NEW YORK'TA BİR GÜN


Havalimanına varıldığında New York'un Manhattan adasındaki ünlü Apple Store'a gidiş, 2 trenle toplam 10.50 dolar ödeyerek 1 saat 20 dakika sürüyor. Manhattan 5. Cadde'deki Apple Store'da 949 dolar (3606 TL) ödenerek 256 GB iPhone 7 Plus alınabiliyor. New York'ta ortalama bir Mc Donald's menüsü 7 dolar, 1 pet şişe su 1 dolar, 1 kutu kola 1,5 dolar.

New York Apple Store New York Apple Store


New York'un simgelerinden Empire State binası, Broadway tiyatrosu, Central Park gibi yerler, Apple Store'un yakınlarında bulunuyor. Buna göre havalimanından Apple Store'a gidiş - dönüş, 2 öğün yemek, içecek ve metro ile Manhattan'da gezi ile New York'ta bir günlük yaklaşık 50 dolar harcanıyor. Böylece New York'a günübirlik iPhone 7 Plus alıp dönmek 1505 dolar (5720 TL) tutuyor.

Ünlü Central Park Ünlü Central Park


Bu fiyata 150 TL cihaz kayıt bedeli de eklenince toplam fiyat 5870 TL ediyor. Türkiye'de 256 GB iPhone Plus fiyatı 5449 TL. Buradan cihazı almak yerine yaklaşık 420 TL daha ödeyerek cihaz New York'a gidip alınabiliyor üstüne New York'un merkezi de gezilebilip ve aynı gün dönülebiliyor.