Adaylığı ile ilgili olarak sozcu.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Kalsın "4,5 yıllık süre zarfında büyük bir özveri ile gayretle İTO'yu layık olduğu noktaya taşımak hemde üyelerin kalkınmasıyla alakalı olarak birçok projeyi başlattı. Büyük bir özveri ile çalıştı. Bizde başkanın bu yarım  kalan projelerini layıkı ile tamamlamak istiyoruz" dedi.

GAYRET İÇİNDE OLACAĞIZ


Murat Kalsın, İbrahim Çağlar'ın çözüm odaklı bir başkan olduğunu söyleyerek " İbrahim başkan yönetimde olduğu süre zarfında birçok hadise yaşandı. 15 temmuz darbe girişimi gibi, terör, patlamalar, bir takım olaylar... Bölgemizdeki Suriye ve Irak krizleri gibi ekonomiyi etkileyen olaylar... Bu dönemler çok büyük sıkıntılar atlattığımız dönemlerdi. İbrahim başkan bu döneminde büyük bir dirayet gösterdi. Başkan hadiselere ve olaylara hep çözüm odaklı bir prensip içerisinde yaklaşırdı. Yönetim kurulunda güzel bir ekip oluşturmuştu. Şimdi kısmet olursa biz aynı ekiple bu projelerini tamamlamak istiyoruz. Türkiye'ye Nisan'a kadar ne kadar destek olabiliriz''in gayreti içerisinde olacağız."  ifadelerini kullandı.

EMİNÖNÜ SİRKECİ PROJESİ


Başkan olduktan sonra gerçekleştirmek istediğiniz bir projeniz var mı?  sorumuza ise Murat Kalsın "Aday olduktan sonra ilk hedefim elbette en çok arzu ettiğim yarım kalan bir projem var .. Bu projemde Eminönü Sirkeci bölgesini tarihte olduğu gibi yeniden bir cazibe merkezine dönüştürülme noktasında öncülük etmek. Eğer başkan olursam ilk projem bu olacak. " ifadelerini kullandı.

Sizin dışınızda başka bir başkan adayı var mı? sorumuza ise Kalsın şu şekilde cevap verdi; "Tabi bu işlerde en önemli nokta adayın adaylığını açıklamasıdır. Şuanda benim dışımda adaylığını kamuoyuyla paylaşan bir arkadaşımızı bilmiyorum duymadım görmedim. "