Taşeron işçi düzenlemesi bu sabah Resmi Gazete'de yayınlanan yeni KHK’da yer aldı. OHAL kapsamındaki 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmesi, 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olanları kapsayacak.

Taşeron işçilerin kadroya geçmesinde büyük önem taşıyan ayrıntı şu şekilde;

  • OHAL kapsamındaki 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmesi, 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olanları kapsayacak. İşçiler, on gün içinde çalıştıkları idarenin hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birime, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere yazılı başvurabilecek. Kamu Kurumları’nda çalışan geçici personel 90 gün için de işe alınacak.

  • Taşeron işçiler, sürekli işçi kadrosuna geçebilmek için yazılı ve/veya sözlü ya da uygulamalı sınava alınacak. Sınavda başarılı olanların kadroya geçirilmesine ilişkin süreç 90 gün içinde sonuçlandırılacak.

  • 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmesi, 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olanları kapsayacak. 4/C (geçici) personel statüsü kaldırılarak, bu statüdeki personel 4/B (sözleşmeli) statüsüne geçirildi.

  • KHK'ya göre taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçebilmesinde, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak şartı yer alacak.


BAKAN '3 AY İÇİNDE' DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Taşeron düzenlemesi ile ilgili bir toplantı yapıp detayları açıklayacağız. Meclis’e en kısa sürede gelecek. Bütçe görüşmelerinden sonra genel kurulda görüşülecek. 3 ay içerisinde geçişler tamamlanacak” dedi.

[old_news_related_template title="Taşerona kadroda flaş! Çok sayıda işçi..." desc="Kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasını öngören düzenlemenin çok sayıda taşeron işçiyi yine açıkta bırakacağı bildirildi. Hükümetin hazırladığı taslak düzenlemeye göre, kadroya alınacak işçilerin belirlenmesinde, işin personel çalıştırılmasına dayalı olup olmadığına bakılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/csd.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/cop-toplayan-isci-icin-hayal-kirikligi-2143015/"]
[old_news_related_template title="Taşeronda son durum! Uzmanlar 'imkansız' diyor!" desc="Kadroya alınacak taşeron işçilerin üç ay içinde güvenlik soruşturmasından geçmesi gerekiyor. Ancak uzmanlar, soruşturmanın tamamlanmasının imkansız olduğunu belirtiyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/taseron-isci-880-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/sorusturma-ordusu-2142173/"]