Büyükşehirlerde kg fiyatı oldukça yüksek fiyatlardan satılan fındık bu yıl üreticiyi üzdü. Ordulu üretici 8 liradan giden fındık fiyatlarına büyük tepki gösterdi. Ordu’da bir üretici fındık fiyatlarının 8 lira bandına düşmesini protesto ederek, bahçesindeki fındık ağaçlarını kesti.  Saraycık Mahallesi’nde yaşayan Nedim Şenocak adlı üretici, TMO’nun randevu talep eden üreticiye ekim ayının ortalarına gün vermesi, serbest piyasanın ise bundan güç alarak fiyatları 8 lira bandına indirmesi üzerine tepkisini ilginç bir şekilde gösterdi. Bahçesindeki fındık ağaçlarını kesen Şenocak’ı ise bir arkadaşı cep telefonu kamerası ile görüntüledi.

BORÇ ALDIK ÖDEYEMİYORUZ

Fındık dallarını kesmeden önce bir açıklama yapan üretici Nedim Şenocak, “Fındığı ve zorluklarını Karadeniz yöresi haricinde kimse bilmez. Üretici geçinemeyince tüccardan yıl içinde borç alır. Ağustos ayı geldiğinde ise tüccar parasını ister. Tüccarın parasını vereceksin. Ayrıca çocukların okul masrafı, evlilik düğün masrafları velhasıl birçok masraflar için eylül ayında üreticiye para lazım. Ne yapacak bu üretici?” dedi.
Ağaç motoru ile fındık bahçesindeki dalları kesen Nedim Şenocak, işini bitirdikten sonra, “Artık herkes akıllı olsun. Köylü milletin efendisidir” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Bakan Fakıbaba'dan fındık fiyatları açıklaması" desc="Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ordu’da yaptığı açıklamada fındık üreticilerinin telaşa kapılmaması gerektiğini belirterek, “Çiftçi kardeşlerimiz telaşa kapılmasın. Biz üreticinin yanındayız” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/resimid_3902744.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/bakan-fakibabadan-findik-fiyatlari-aciklamasi-2003808/"]