KGF tarafından kefaletlerde 180 milyar liraya ulaşıldığı, bu kapsamda 2 bin 125 işletmeye 14 milyar liralık ihracat kredisi sağlandığı bildirildi.

Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) yapılan açıklamaya göre; ekonomiyi canlandırmak ve Türkiye'nin büyümesine katkı sağlamak amacıyla hacmi 250 milyar liraya yükseltilen KGF kefaletlerinde 180 milyar liraya ulaşıldığı bildirildi. Bu kapsamda sağlanan kredilerin yaklaşık 14 milyar TL'si, 2 bin 125 işletme olmak üzere, bankaların sağladığı ihracat kredilerine verildi. KGF'nin özkaynaklarından verdiği desteklerle birlikte bu rakam 14,5 milyar TL'ye ulaştı.

20 Mart 2017 tarihinde Hazine Müsteşarlığı ile imzalanan protokolle işletmelerin finansmana erişimde en büyük destekçisi haline gelen Kredi Garanti Fonu, ihracatçıların bankalardan kullandığı kredilerin yüzde 100'üne kefalet verirken ihracatçı KOBİ'ler 12 milyon TL, KOBİ dışı olan ihracatçılar da 200 milyon TL'ye kadar KGF kefaletinden faydalanabildiği belirtildi.

2016 yılı ilk beş aylık ihracat rakamları toplamda 58.7 milyar dolar iken 2017 yılına hızlı giren sektör yine ilk beş ayda 63.1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Kredi Garanti Fonu'nun turizm sektörüne olan desteklerinin sonuçları da belli olmaya başladığı kaydedilirken, turizm sektörü Nisan ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artarak sezona hızlı bir giriş yaptı. Hazine kaynaklı kefaletler kapsamında yaklaşık 10 bin turizmciye 4,1 milyar TL kredi kullandırıldı.

İHA