Muş'taki Şirin Et Kasabı ve bazı marketler, etin kilosunu 40 TL'den 25 TL'ye indirdi. Satış ve taleplerin arttığını belirten kasap ve market işletmecileri, vatandaşların indirime büyük ilgi gösterdiğini ifade ettiler. Et fiyatlarının çok yüksek olduğunu ifade eden Kamil Şahin isimli vatandaş, "Et fiyatları çok yüksektir. Sağ olsunlar eti ucuzlattılar, biz de almaya başladık ve alıyoruz. Şimdi etin kilosunu 25 TL'ye aldım. Daha önce ise 38-40 TL arasında alıyorduk" dedi.

11

İşte Et ve Süt Kurumundaki güncel fiyat listesi

cccc

35 yıldır kasaplık yapan Mehmet Emin Göç de, artıştan dolayı Muş'ta ve ülke genelinde birçok kişinin et yiyemez hale geldiğini ifade etti. Göç, "Bu durumdan dolayı hiçbir zaman dışarıdan bağımlılık olmaz. Kendi üretimimiz olan etimizi halkımıza ucuz olarak yedirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Kasap işletmecisi Cebrail Göç ise, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın açıklaması ile etin kilosunun 40-50 liradan 25 liraya düştüğünü belirterek, "Kendi besi hayvanlarımızın hem üretimini hem de tüketimini yapıyoruz. Milletimizin en ucuz şekilde et yemelerini sağlamak açısından dışarıdan gelecek et yerine kendi üretimimizden yesinler. Vatandaşlar 50-60 liraya et yemesinler diye 25 liraya kuzu eti satıyorum. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba'ya da saygılarımı sunuyorum. Türkiye genelinde et fiyatını düşürsünler ki fakir fukara et yesin. Vatandaşlar 40 TL'ye et yiyemiyordu. Vatandaş geldi ve geçen yıl Kurban Bayramından bu yana et yiyemediğini söyledi. Şu anda gelip 10-20 kilo et alıp evinde dolabına koyuyor. Ben daha önceden günde 5 hayvan satarken, şu anda 20 tane hayvan satıyorum. Demek ki vatandaşlar et ucuz olduğu zaman yiyebiliyor. Herkesin sofrasında et olsun. Bayramdan bayrama et yemesinler" diye konuştu.,

ddd

HERKES YÜKSEK FİYATLARDAN RAHATSIZ OLDU

Et fiyatlarını düşürme nedeninin yüksek fiyatlar olduğunu kaydeden market işletmecisi Hamit Özer ise, "Artık herkes yüksek et fiyatlarından rahatsız oldu. Biz de halkımız en güzeline layıktır dedik ve etin kilosunu 35-40 TL'den 24,90'a düşürdük. Daha önceden 200 kilo et satamıyorduk, ama şu anda 2-2,5 ton et satıyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba'ya teşekkür ediyoruz. Onların da desteğiyle biz de köylüler de bir şeylerin farkına vardık. Hayvanı artık biz de ucuza almaya çalışıyoruz ve ucuza satmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

13

İHA