MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Bir Türk vatandaşı olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin Sırbistan’dan et alması bana batıyor. İnsanımız var, meramız var, yaylamız, otlağımız var. Sorunları çözelim, Türkiye dışarıya canlı hayvan ve et ihraç eder’’ dedi. Şimşek, TBMM’de yaptığı açıklamada MHP olarak adres de yer de gösterdiklerini kaydetti.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek

TÜRKİYE'DE ARAZİ VAR


Şimşek, “Hirfanlı Barajı’nın etrafında 100-150 dönümlük araziler var. Buralar çiftçilere 200-250 başlık büyükbaş hayvanlarla dağıtılabilir ve burada büyükbaş hayvan üretimi yapılabilir. Gölbaşı’ndan Ulukışla’ya, Kulu makasından Konya’ya, Ereğli’ye kadar olan bölgelerde binlerce dönüm mera var. Yeter ki hayvanların içme suyunu temin edelim ve insanlarımıza imkan sunalım. Türkiye 2 yılda bu sorunu kökünden çözer ve canlı hayvan ile et ihraç eder hale gelir” dedi.

UCUZ MAZOT VERİLSİN


Ayrıca çiftçiye ucuz mazot projesinin bir an önce hayata geçirilmesini isteyen Şimşek, alın teri döken, kamyonculara da ucuz mazot verilmesi gerektiğini kaydetti. Şimşek, “Yatlara ucuz mazot veriliyor tamam. Yatlara ucuz mazot verilmesi ülkenin hayrına ise verilsin ama Türkiye’nin her yerine zor şartlarda nakliye yapan, bilek gücüyle emeklerini kazanan kamyonculara da mutlaka bu ucuz mazot verilmeli” ifadelerini kullandı.