DOKA Türkiye CEO'su Ender Özatay Dünya Gazetesi'nden Özlem Ermiş Beyhan'a konuştu. İşte Beyhan'ın röportajının ilgili bölümü:

►Ne noktada şu anda yatırım süreci?

Yatırım Ajansı ile sürekli görüşme halindeyiz. Yatırımı Orta Anadolu, Çankırı’da düşünüyoruz. Merkezin Türkiye’ye bakışı çok pozitif. Bu yatırımla 200 kişi daha istihdam ederiz ve iş gücümüz 3 katına çıkar diye planlıyoruz. Ocak ayında OHAL’in kalkacağını düşünmüş, 17 Ocak’a yönetim kurulu toplantısı planlamıştık ancak olmadı. Şimdi bekliyoruz.

►İnşaat mühendisi bulamıyoruz, iki Filipinliyi işe alacağız

“Kalifiye mühendis sıkıntısı yaşıyor inşaat sektörü. Yok, bulamıyoruz. Kalifiye derken birkaç yıllık tecrübe yetiyor. İnşaat mühendisi bulamıyoruz. Yaklaşık 6 aydır kapatamadığımız pozisyonlarımız var. Malesef bu ay iki Filipinli inşaat mühendisi geliyor bize. Kapasitemiz öyle dolu ki artık bekleyemedik ve çözümü yurtdışından bulduk. Kalifiye kaynakçı bulabilmeniz de mümkün değil örneğin.”

361759

'17 TEMMUZ'DA YÖNETİM KURULUNU TOPLADIK'


Çünkü sürekli buraya geliyorlar. 17 Temmuz’da İstanbul’da yönetim kurulu toplantımız vardı örneğin. Hepsi geldi yöneticilerimizin, kimse iptal etmedi. Türkiye çok yakın takip ettikleri ve güvendikleri bir ülke. Alıp müşteriyi Türkiye'deki bir şantiyeye götürdüğümüzde oluşan imaj olumlu. Ama Avusturya medyasından okuduklarında Türkiye’yi, bizim içinde olduğumuz görüntüden farklı bir şey görüyorlar. Onları buraya getirmek de Türkiye’deki yöneticilere düşüyor.

[old_news_related_template title="OHAL devam ederse ekonomi düzelmez" desc="FINANCIAL TIMES Türk iş dünyasının nabzını tuttu" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/4-31.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/ohal-devam-ederse-ekonomi-duzelmez-1791940/"]