Samsung'un Çin'deki fabrikasında yangın çıktı. Reuters'in haberine göre yangının üretim bölümünde çıkmadığı, hatalı bataryaların da bulunduğu bozuk ürünler kısmında çıktığı belirtildi. Yangının 19 itfaiye aracı ve 110 itfaiyeci ile kontrol altına alınabildiği ifade edildi.

Tianjin Yangın Departmanı, sosyal medya sitesi Weibo'dan yaptığı açıklamada yangına lityum bataryaların sebebiyet verdiğini açıkladı. Ölü ya da yaralının olmadığı olayda zararın ne kadar olduğu henüz açıklanmadı. Yangının Samsung'un piyasaya süreceği yeni telefonu Galaxy S8'in batarya üretimini etkileyip etkilemeyeceği de bilinmiyor.

[old_news_related_template title="Samsung Note 7'nin neden yandığı belli oldu" desc="Samsung'un raporuna göre Note 7'lerin neden alev aldığı ortaya çıktı. Resmi açıklamaya göre telefon için üretilen batarya cihazın kasasına göre büyük olduğu için ısınma problemi ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/note7.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/samsung-note-7nin-neden-yandigi-belli-oldu-1638132/"]

Samsung'un geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Galaxy Note 7 telefonları, bataryalarının yangına sebebiyet verme ihtimali nedeniyle toplatılmıştı. Bu olayın Samsung'a maliyeti 5 milyar doları bulduğu tahmin ediliyor. Birçok havayolu şirketi Note 7 ile uçuşu yasaklamıştı. Bazı kullanıcılar ise patlayan Note 7 telefonlarının görüntülerini sosyal medyada paylaşmışlardı.