Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada vatandaşların sigorta poliçelerinin muafiyetler kısmını iyi incelemesi gerektiğini söyledi.

a

Ağaoğlu sigorta şirketinin zararı tanzim etmekten kaçınması durumda ise heyetlere başvurulması yönünde vatandaşları uyardı.

[old_news_related_template title="Son Dakika Haberi... İstanbul sağanak yağışa teslim" desc="Özellikle İstanbul'un batı kesimlerini yoğun şekilde etkileyecek olan, beklenen yağışlar başladı. İş çıkış saatine denk gelen çok şiddetli yağış nedeniyle bazı yolları su bastı. Dolu ve yağmur yağışı sırasında önlerini görmekte zorluk çeken sürücüler yol kenarlarına çekerek havanın düzelmesini bekledi. Metro, metrobüs, tren ve tramvay duraklarında da vatandaşlar mahsur kaldı. Avrasya tüneli ulaşıma kapatıldı. E-5 karayolunu su bastı. Araçlar su basan yolda ilerlemekte güçlük çekiyor. Bazı araçların yağan dolu nedeniyle camları patladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/basliksiz-2-33.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/istanbul-saganak-yagisa-teslim-1949336/"]

Öte yandan altyapı sıkıntılarından dolayı oluşan sorunlarda selden dolayı zarara uğrayan örneğin uçak kaçıran, örneğin hastasını zamanında hastaneye yetiştiremeyen bir kişinin belediyeye karşı tazminat davası açma hakkı bulunduğunu ifade eden Ağaoğlu meteorolojinin önceden uyarmasından dolayı yağmurun doğal afet kategorisinde değerlendirilemeyeceğini söyledi.b

Ağaoğlu, “Meteoroloji bu gibi durumlarda önden haber veriyor bu hususu afet olmaktan çıkarır ve hakkını arayan vatandaş hizmet kusuru olduğunu belirtebilir’ diyor.