İngiltere merkezli seyahat acentesi ve tur operatörü Thomas Cook'un CEO'su Peter Fankhauser, Almanya ve Türkiye arasındaki artan gerilimin Türkiye'ye yapılan seyahatleri etkilemediğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre Fankhauser Alman hükümetinin vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat ederken dikkatli olmaları uyarısı yapmasına rağmen Türkiye'nin cazip olmaya devam ettiğini belirtti.

bakanlik

Thomas Cook Türkiye'ye yapılan seyahatlerin etkilenmediğini söylese de bu yıl Almanya ile yaşadığımız gergin ilişki turist sayılarına yansıyor. 2016'nın mayıs ayında 427 bin Alman Türkiye'ye giriş yaparken 2017 yılında bu rakam 295 bine indi.

[old_news_related_template title="Turist sayısı arttı ama harcamadılar" desc="Bu yıl Türkiye’ye gelen turist sayısındaki artış, turizmcinin beklentilerini karşılamaya yetmedi. İlk altı ayda turist sayısı yüzde 5.5 artarken, gelirlerde yüzde 17’lik kayıp var" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/rus-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/turist-sayisi-artti-ama-harcamadilar-1937761/"]