İstanbul'da yaşanan sel felaketi yüzünden binlerce otomobil zarar gördü. Vatandaşlar sabah saatlerinden bu yana dolu yüzünden oluşan hasarları gidermek için tamircilerin önünde kuyruk oldu.

Sozcu.com.tr'nin İstanbul İtfaiyesi yetkililerinden aldıkları bilgilere göre İtfaiyeler hasar tespit tutanakları oluşturmaya başladı. Afetin olduğu akşam saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan bir yazı ildeki bütün itfaiyelere gönderildi. İtfaiyeler vatandaşların beyanı ve yanlarında getirdikleri renkli fotoğraflar ve ruhsatlarla hasar tespit tutanaklarını tutuyor.

Daha sonra İstanbul'un farklı bölgelerinde doğal afet ilan edilip edilmeyeceğine karar verilecek. Buna göre Kaymakamlıklar ile aracılığı ile vatandaşın zararı tanzim edilecek.

'GEREĞİ YAPILACAK DEMİŞTİ'


Başbakan Yıldırım 9 gün önce İstanbul'da yaşanan ilk tufanın ardından, "Olay bir afet, can kaybı yok, kontrol altında. Hasar tespiti yapıldıktan sonra gereği yapılacak" demişti. Bakanlar Kurulu bir bölgede doğal afet kararı alabiliyor. Afetin ilanını ilgili Valilikler yapıyor.

[old_news_related_template title="Dolu hasarsızlıkları bozdu" desc="İstanbul tarihinde görmediği bir sel felaketi ile boğuşurken daha aracında çizik olmayan sürücülerin bile dolu yüzünden 'hasarsızlık' durumları kayboldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/ucug22.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/dolu-hasarsizliklari-bozdu-1950500/"]

[old_news_related_template title="Sanayilerde afet yoğunluğu" desc="Dünkü afette araçları zarar görenler tamircilere akın etti. Sözcü TV sanayilerdeki yoğunluğu görüntüledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/tamirci-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sanayilerde-afet-yogunlugu-1950429/"]