Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi. Otomobillerdeki cam filmi yasağıyla ilgili olarak konuşan Erdoğan, "Yasak yanlış, mağduriyet olmamalı, gerekli düzenlemenin yapılması için talimat verdim" dedi.

AKP'li vekillerin kendisine FETÖ yüzünden mağdur olan vatandaşlarının şikayetlerini iletmesi üzerine "Bu şikayetlerin bir kısmını incelediğimizde altından FETÖ çıkıyor, acırsak acınacak hale geliriz" diye konuştu. Erdoğan, istifa eden belediye başkanlarının dışlanmaması gerektiğini de ifade etti.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"SİSTEM İYİ ANLATILMALI"

Liseye geçişte TEOG'un kaldırılmasının ardından getirilen yeni sisteme de değinen Erdoğan, öğrenci ve velilere sistemin iyi anlatılması gerektiğini söyledi.

"DERSHANELERİN CANLANMASINA İZİN VERİLMEYECEK"

Cumhurbaşkanı, kapatılan dershane ve etüt merkezlerine ilişkin bir mesaj da verdi. Dershane ve etüt merkezlerinin yeniden canlanmasına "asla" müsaade edilmeyeceğini belirten Erdoğan, "Özel ders alanlara ise yapılacak bir şey yok" ifadesini kullandı.

"ACIRSAK ACINACAK HALE GELİRİZ"

FETÖ ile mücadele konusuna değinen Erdoğan, soruşturmalar kapsamındaki mağduriyet şikayetleri için "Bu tür şikayetlerin bir kısmını incelediğimizde altından yine FETÖ çıkıyor, acırsak acınacak hale geliriz" ifadesini kullandı. Erdoğan ayrıca Meclis 15 Temmuz Komisyonu raporunun da İngilizce ve Arapça'ya çevrilmesi için talimat verdi.

"DIŞLAYACAK HAREKETLERDEN KAÇININ"

Erdoğan istifa eden belediye başkanlarına yönelik açıklamalarda da bulundu. Bu konuda milletvekillerine bir uyarıda bulunan Cumhurbaşkanı, "İstifa eden belediye başkanlarını dışlayacak hareketlerden arkadaşlarımızı küçük düşürecek konuşmalardan kaçının" şeklinde konuştu.

13 İLDEN MİLLETVEKİLLERİ KATILDI

AKP Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen ve 2 saat 45 dakika süren toplantıya Ankara, Aksaray, Batman, Bilecik, Burdur, Edirne, Erzurum, Karabük, Manisa, Mersin, Şanlıurfa, Tokat ve Kilis milletvekilleri katıldı. Ajanslar/NTV

İHA