Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, Suudi Arabistan Havayolları'nın (Saudia) ABD'ye yapılan doğrudan uçuşlarda uygulanan kabiniçi dizüstü bilgisayar ve diğer büyük elektronik cihaz yasağının 19 Temmuz'a kadar kaldırılmasını beklediğini aktardı.

[old_news_related_template title="Bu cihaz laptop yasağını bitirecek" desc="ABD'nin dünyada tartışma yaratan dizüstü bilgisayar yasağını ortadan kaldıracak bir teknoloji üzerinde çalışıldığı açıklandı. ABD'deki iki havalimanında kullanımına başlanan bu cihazın yasağı sonlandırması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/rontgen.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/bu-cihaz-laptop-yasagini-bitirecek-1912611/"]
SPA'nın raporuna göre havayolu, ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından geçen hafta açıklanan ABD yönündeki uçuşlara yeni güvenlik önlemleri uygulamak için ülkenin sivil havacılık otoritesi GACA ile birlikte çalışıyor.Saudia, Cidde ve Riyad havalimanlarından ABD'ye uçuyor.

Türk Hava Yolları da dün yaptığı açıklamada, yasağın Türkiye'den yapılacak uçuşlar için 5 Temmuz'da kaldırılmasını beklediğini söylemişti.

[old_news_related_template title="ABD'nin laptop yasağı hava trafiğini etkiledi" desc="ABD Başkanı Donald Trump'ın uçaklarda başlattığı laptop yasağının etkisi ortaya çıktı. Etkilenenler arasında THY ve Emirates gibi şirketler de bulunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/a-7.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/abdnin-laptop-yasagi-thyyi-etkiledi-1877895/"]

Ortadoğu'nun en büyük havayolu şirketi olan Dubai merkezli Emirates de kendisine uygulanan yasağın kaldırılması yönünde önlemlerin uygulanması için çalıştığını bugün açıklamıştı.

ABD, Etihad Havayolları'nın gereken sıkı güvenlik önlemlerini aldığını söyleyerek, Abu Dhabi'den ABD'ye yapılan uçuşlarda kabinlere dizüstü bilgisayarlar alınmasını yasağını Pazar günü kaldırdı.

[old_news_related_template title="ABD'nin yasağı Atatürk Havalimanı'nı vuracak" desc="ABD'nin Türkiye'den yapılacak uçuşlarda elektronik cihazların bagaja konması yönündeki uygulaması Atatürk Havalimanı'ndaki transit yolcu trafiğini ciddi biçimde etkileyecek. Geçen yıl 690 bin yolcu İstanbul üzerinden ABD'ye aktarmalı uçuş yaptı. Türkiye'den aktarmalı olarak ABD'ye giden havayolu şirketlerinde elektronik cihazlar kabine alınacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/atat21.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/abdnin-yasagi-ataturk-havalimanini-vuracak-1747367/"]

ABD Mart ayında, Mısır, Fas, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Türkiye'den oluşan sekiz ülkedeki 10 havalimanından kalkan ABD uçuşlarında dizüstü bilgisayarların kabine alınmasını yasakladı. Kararın gerekçesi olarak kabine alınan elektronik cihazlara bomba yerleştirilmiş olabileceği gösterilmişti.

REUTERS