Taşeron işçilerde kadro konusuna dair açıklamalar art arda geliyor. Çalışma Bakanı tarafından yapılan açıklamadan sonra Maliye Bakanı ve en son Başbakan Binali Yıldırım, taşeron işçi kadro çalışmalarında sona gelindiğini belirtti. Taşeron işçilere kadro ne zaman ve nasıl gelecek? İşte taşeron işçi kadro açıklamaları ve çalışmalara dair yapılan açıklamalar...

Taşeron işçi ve kadroya dair gelen son dakika açıklamalar, taşeron işçilere umut ver aşıladı. Geçen ay Çalışma Bakanı çalışmaların devam ettiğini ve verdikleri sözü en kısa zamanda yerine getireceklerini söylemişti. Taşeron işçilere kadro geçişine dair bir açıklama da Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Geçen hafta bütçe planlaması toplantısında konuşan Bakan Ağbal, taşeron işçi ve kadro hakkında çalışmaların sorulması üzerine "Yılbaşına kadar bu konuyu Meclis'e getireceğiz." şeklinde cevapladı.

BİNALİ YILDIRIM: YILBAŞINA KADAR KONUYU MECLİSE GETİRECEĞİZ, KADRO İŞİ TAMAM!

Taşeron işçiler, bu açıklamalar sonrasında kadroya geçişin ne zaman olacağını merak etmeye başladılar. Taşeron işçiler, bu konuda Bakanlar kurulu'nda çıkacak müjdeli haberi bekliyorlar. Taşeron işçilerin kadroya geçişi için verilen kesin süre olmamaklar birlikte yılbaşına kadar nihayetine varacağı söylendi.

taşeron sözcü ile ilgili görsel sonucu

"O iş bitti, tamam; eli kulağında. Bakanlarımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, Maliye Bakanımız çalıştılar getirdiler, bugün yarın inşallah devreye girer, merak etme. Yeni seneden itibaren artık bu taşeron mevzusu bitmiş oluyor." açıklamasında bulundu.

AĞBAL'DAN TAŞERON İŞÇİLERE KADRO AÇIKLAMASI

Türkiye uzun süredir 'taşeron' adını verdiğimiz ve kamu kurumlarında özel şirketlerin elemanı olarak çalışan işçilerin kadroya geçme isteklerini konuşuyor. İki yıl kadar önce bu taşeron işçilerin çalıştıkları kurumlarda devlet personeli olarak istihdam edilecekleri söylenmiş ve önemli bir süreç başlamıştı. Süreç yaşanan gelişmelerle biraz yavaş ilerlese de taşeron işçilere kadro istihdamı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Bakan Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 208 yılına ilişkin Bütçe ve Kesin Hesap Kanunu Tasarılarının geneli üzerinde ve Sayıştay Tezkerelerinin görüşmelerinde komisyon üyesi milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilere kadro verilmesine yönelik çalışmaların sorulması üzerine, "Taşeron işçilerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği çerçevede yılbaşından önce bu yasayı Meclisten geçirmeyi planlıyoruz. Burada Bakanlar Kurulu bir model noktasında karar verdiği anda da hükümet olarak bunu sizlerle paylaşacağız." açıklamasında bulundu.

taseron

Hazine borçlanması ve faizlere yönelik sorular karşısında da Ağbal, "Bugün Hazine borçlanması ve faiz bakımından son dönemde belki bir konjonktür olarak yukarıya gidiş söz konusu ama genel olarak kamu borcunun milli gelire oranının hala sürdürülebilir seviyelerde olduğunu görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Hazine garantileriyle ilgili orta vadede gerek şehir hastaneleri, gerekse garanti ödemeleriyle ilgili bütçeden gerekli ödenekleri öngördüklerini hatırlatan Ağbal, bütün hesapları bütçe disiplini üzerine yaptıklarını ve daha çok sağlık ve ulaşım alanında uygulanan bu projelerin ülkenin kalkınmasına önemli hizmetler sunacağını söyledi.