Taşerona kadroda yeni gelişme yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün yaptığı grup konuşmasında taşeron işçilerin haklarını savundu. Peki hükümet kanadı ne diyor? İşte taşeron için yapılan son açıklamalar ve yaşanan gelişmeler...

KILIÇDAROĞLU'NDAN SON DAKİKA TAŞERON ÇIKIŞI

Kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı konuşmada taşeron işçileri ilgilendiren kısım şöyle; "Son taşeron işçisi de kadro alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadro verilirken de işçinin kimliğine, yaşam tarzına, siyasi görüşüne bakılmamalı, kim olursa olsun, taşeron işçisi olarak çalışıyorsa kadro almayı hak ediyordur.”

[old_news_related_template title="Taşeronu ketenpereye getirmek istiyorlar" desc="Referandumda evet ittifakı yapan AKP ile MHP arasında taşeron işçi krizi gündeme geldi. MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı, seçimden önce kamudaki 750 bin taşeron işçiye kadro sözü veren hükümeti topa tuttu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/taseron.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/taseronu-ketenpereye-getirmek-istiyorlar-2088009/"]
HÜKÜMETTEN YAPILAN TAŞERON İŞÇİYE KADRO AÇIKLAMALARI

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: Hükümet tarafından yapılan peş peşe gelen taşeron açıklamalarından biri de Başbakan Binali Yıldırım'a ait. "O iş bitti." diyerek son dakika Taşeron işçiye kadro haberleri bekleyenlere seslendi.. "Başbakan Binali Yıldırım, Taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin, "O iş bitti tamam, eli kulağında. Bugün yarın devreye girecek. Yeni seneden itibaren artık bu taşeron mevzusu bitmiş oluyor." dedi.

başbakan taşeron

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ: Taşeron hakkında beklenen açıklama Bekir Bozdağ'dan geldi, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ taşeron işçilerin durumu hakkında son dakika açıklamasıyla detayları aktardı. Bakanlar Kurulu'nun ardından konuşan Başbakan Yardımıcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, taşeron işçilerin durumu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Taşeronla ilgili çalışmalar son noktaya geldi. Başbakanımızın başkanlığında ilgili bakan arkadaşlarımız uzun bir toplantı yaptılar. Daha sonra Başbakanımız bakanlarımıza bazı hususlarda ayrıca durulması talimatı verdi. Onlar da çalışmalarını sürdürüyorlar. Aralık sonu, Ocak ayı içinde taşeronla ilgili yasa Meclis'e gelecek ve sonuçlandırılacaktır.” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="771 bin taşeron işçiye özel yasa!" desc="Maliye Bakanı Naci Ağbal, devlette 441 bini kamu kurumlarında, 330 bini de belediyelerde olmak üzere toplam 771 bin taşeron işçi çalıştığını, bu işçiler için 20 maddelik çerçeve bir kanun tasarısı hazırlayacaklarını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/880-215.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/771-bin-taseron-isciye-ozel-yasa-2054544/"]

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI JULİDE SARIEROĞLU:  Sarıeroğlu, taşeron sürecinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve gündemlerinde taşeron süreci olduğunu vurgulayarak, şu görüşlere yer verdi:

"Taşerondaki kardeşlerimizin taleplerini, ihtiyaçlarını çok iyi biliyorum. Göreve geldiğimizde hemen çalışmaya başladık. Konuyu farklı mecralara çekmeye çalışan kesimler var ama Sayın Başbakanımız grup toplantısında gerekli açıklamayı yaptı. İnşallah bu sene bitmeden taşeronda çalışan vatandaşlarımızı kamuda istihdamlarıyla ilgili çalışmayı tamamlayıp gereğini yapacağız."

çalışma bakanı taşeron

Son 10 yılda 6,5 milyon kişiyi işe yerleştirdiklerine işaret eden Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Şu anda 5,2 oranında büyüme oranına sahibiz. Bu büyüme oranının istihdama yansıması için elimizden geleni yağacağız. İŞKUR çok önemli bir kurum. 2002'de 20 bin kişiyi işe yerleştirmiş. Ekim ayındaki rakamları aldım 900 bin kişiyi işe yerleştirmiş. Türkiye'nin gelişimini bu rakamlardan görebiliriz. Son 10 yılda 8 milyon kişi iş gücü piyasasına girmiş bunun 6,5 milyonuna iş bulmuşuz. Bunun da 3,5 milyonu kadın. Bu rakamlar neredeyse bir Avrupa Birliği ülkesinin nüfusuna denk. Bu rakamlarla ilgili manipülasyon yapmaya çalışıyorlar ama kim ne derse desin rakamlar nettir. Türkiye 10 yılda 6.5 milyon insana istihdam sağlamıştır. İstihdam seferberliği kapsamında son 1 yılda 1 milyon 300 bin kişiye istihdam yaratmıştır. Bu yerilecek değil alkışlanacak bir performanstır. Dünyanın örnek aldığı bir başarı hikayesidir."

MALİYET BAKAN NACİ AĞBAL: Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin yöneltilen soruya cevap verdi. Ağbal, yılbaşına kadar taşerona kadro çıkarmayı planladıklarını söyledi.


[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan bomba taşeron iddiası" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Emek Büroları tarafından Ankara'da düzenlenen Taşeron İşçilik Çalıştayı'na katıldı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, 'Kadro vereceğiz diyorlar bugün çok sayıda kamu kuruluşlarından yazılar gidiyor; 'Taşeron sözleşmelerini 3 yıl yapacaksınız' diye' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/kemalbey.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/kilicdaroglundan-bomba-taseron-iddiasi-2095856/"]