Taşeron işçilere kadro verilmesine yönelik açıklamalar 2016 yılının Mart ayına kadar gidiyor. O dönem Başbakan olan Ahmet Davutoğlu konu hakkında yaptığı ve kamuoyunda 700 bin taşeron işçiye kadro verileceği yönünde yorumlanan konuşmasında 1 Kasım tarihinden önce kamuda asıl ve yardımcı işlerde çalışan personelin kamuya alındığını belirterek, "Dışarıda tek bir taşeron işçi kalmayacak. Emeklilik hakkını elde etmemiş olanları da kamuya alacağız" ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="Taşeronu ketenpereye getirmek istiyorlar" desc="Referandumda evet ittifakı yapan AKP ile MHP arasında taşeron işçi krizi gündeme geldi. MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı, seçimden önce kamudaki 750 bin taşeron işçiye kadro sözü veren hükümeti topa tuttu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/taseron.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/taseronu-ketenpereye-getirmek-istiyorlar-2088009/"]

DÖNEMİN ÇALIŞMA BAKANI MÜEZZİNOĞLU: TAŞERON İŞÇİLER SABIRLI OLUN


Çeşitli dönemlerde sürekli konuşulan taşeron işçilere kadro konusu hakkında, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'da Şubat 2017 tarihinde bir açıklama yapmıştı. Katıldığı canlı yayın programında taşeron işçi olarak geçimini sürdüren vatandaşların merakla beklediği konulara değinen Bakan Müezzinoğlu, "Taşeron işçiler sabırlı olun, bu konuyu en yakın zaman içinde çözeceğiz. Yeni bir yama yapalım dersek, yeni yamanın çerçevesi farklı olacak. Kamu çalışanı reformu yapmayı başaracaksak sistemin bütüncüllüğü içinde çözeceğiz. 4a, 4b, 4c çalışanlarına statü koyacağız. Bunlar referandumdan sonra konuşulacak." demişti.

[old_news_related_template title="Hükümetten şaşırtan taşeron hamlesi! Kadro beklerken kafa karıştırdı" desc="1 milyon taşeron işçiye yıl sonuna kadar kadro sözü veren hükümet, sözleşme süresi biten taşeron işler için ihaleye çıktı. Üç yıllık dönem için sözleşme imzalamaya çalışan hükümet kafa karıştırdı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/taseron-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/hukumet-taseron-isci-ariyor-2084489/"]

BAŞBAKAN YILDIRIM: GEREKLİ TALİMATLARI VERDİM


Taşeron işçileri umutlandıran bir diğer açıklama da Nisan 2017'de Başbakan Binali Yıldırım'dan gelmişti. Yıldırım, konu hakkında yaptığı açıklamasında, “Herkesi mutlu edecek bir çözümü üretme konusunda, gerek taşeron işçilerimiz gerek mevsimlik işçilerimiz gerek 4C’liler, bütün bu sorunları çözmek için arkadaşlarımıza gereken talimatları verdim, çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah uygun bir çözüm mutlaka bulunacak. Biz hiçbir konuyu bugüne kadar çözümsüz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayız.” ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN SARIEROĞLU: KISA SÜREDE TAMAMLAYIP PAYLAŞACAĞIZ


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı Mehmet Müezzinoğlu'ndan devralan Jülide Sarıeroğlu'da 17 Eylül 2017 tarihinde taşeron işçiler hakkında açıklamalarda bulunmuştu. AKP Odunpazarı İlçe Teşkilatının 4'üncü Olağan Kongresi'nde konuşan Bakan Sarıeroğlu, “Beklenti içinde olan birçok kesim var. Taşeronda çalışan arkadaşlarımız bunlardan en önemlisi. AK Parti olarak bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. İnşallah taşerondaki kardeşlerimizin kamudaki istihdamlarındaki beklentiyi karşılayabilmek için bir aydır Maliye Bakanımız ile çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmayı çok kısa sürede tamamlayarak, kardeşlerimiz ile paylaşacağız. İnşallah sıkıntılarına beklentilerine, taleplerine yeni yasama döneminde yeni yıla girmeden bir cevap vermiş olacağız” açıklamasında bulunmuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM: YIL SONUNA KADAR SONLANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ


Bakan Sarıeroğülu'nun bu açıklamasından 5 gün sonra 22 Eylül 2017'de, Başbakan Binali Yıldırım taşeron işçiler hakkında yaptığı açıklamalarına bir yenisini daha eklemişti. Yıldırım, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, "Bu yıl sonuna kadar bu meseleyi sonlandırmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

BAKAN SARIEROĞLU: HAFTASONU AÇIKLAMA YAPTIK


Ve son olarak bugün, 15 Kasım 2017. Yaklaşık iki saat kadar önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İşçilerin ve İşverenlerin Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi kapanış toplantısında konuştu. Sarıeroğlu konuşmasında konu hakkında,  "Taşeron konusunda hafta sonu açıklama yaptık. Biz ilk günden itibaren bu konuya ilişkin yaklaşımımızı açık bir şekilde ortaya koyduk. Bu konunun yıl sonuna kadar bitmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu konunun nasıl derin bir konu olduğunu, farklı ayakları olduğunu taşeron çalışan arkadaşlarımızın çok iyi bildiğini düşünüyorum. Göstermiş olduğunuz gayrete taşeron kardeşlerimizin de aynı şekilde karşılık vereceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Taşeron işçi olarak çalışan vatandaşlar ise her fırsatta dile getirlen ancak henüz bir gelişme yaşanmayan konu hakkında yapılan açıklamaları artık, 'Aklımızla alay etmeyin' dercesine dinliyor.

[custom_content title="4C'Lİ PERSONEL NEDİR?" desc="657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4. maddesinin C fıkrasına göre; Bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Dairesinin ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir."]